Teknoloji

Xiaomi Mi 9 konsepti heyecan verici bir amiral gemisini işaret ediyor

Xiaomi akıllı telefon pazarının en hızlı büyüyen üreticileri arasında yer alıyor. Son olarak Mi 8 Pro’yu Çin sınırlarının dışına taşıyarak Birleşik Krallık pazarına getiren şirket için 2019 da hareketli geçecek gibi görünüyor. İnternette şimdiden dolaşmaya başlayan konsept tasarımlar, Xiaomi Mi 9 adını taşıması beklenen müstakbel amiral gemisine yönelik heyecanı artırıyor.

Ünlü duyumcu Ben Geskin tarafından paylaşılan taslak fotoğraflarda göze kolaylıkla çarpan birkaç unsur yer alıyor. Bu tasarımda ilk olarak üç lensli arka kamera modülü dikkat çekiyor. Dikey olarak yerleştirilen modülde flaş üstteki iki lensin arasındaki modülde konumlandırılırken, üçüncü lensin biraz daha bağımsız bir şekilde yerleştirilmesi göze çarpıyor. Ekranın üstündeki küçük çentik ve ekrana entegre parmak izi tarayıcısı da dikkat çeken diğer noktalar oluyor.

xiaomi mi 9Geskin’in paylaşımında telefona ait olduğu söylenen özellikler de yer alıyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un aralıkta tanıtması beklenen Snapdragon 855 yonga setinin bulunacağı söyleniyor. 6.4 inç AMOLED ekran, 6 ve 8 GB RAM, 3700 mAh pil ve 5G desteği de telefonda yer alacak özellikler arasında sayılıyor. Üç lensli modüldeki ana kameranın çözünürlüğünün de 48 megapiksel olacağı belirtiliyor.

Xiaomi Mi 9 ne zaman tanıtılacak?

Xiaomi Mi 9 ile 2018’de başlattığı Avrupa açılımını biraz daha ileriye taşıyacak gibi görünüyor. Bu nedenle cihazın tanıtımı için akıllara gelen ilk seçenek olarak şubat ayında Barselona’da gerçekleşecek 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) öne çıkıyor. Ancak Mi 9’un Qualcomm Snapdragon 855 taşıyan ilk cihazlardan biri olacağına dair haberler, tanıtımın 2019’un ilk günlerinde Las Vegas’ta gerçekleşecek CES 2019’da yapılmasını da ihtimaller arasına ekliyor.

İLGİLİ HABERLER