Teknoloji

Xiaomi Mi 9 Explorer Edition’ın arkasının şeffaf olmayacağını baştan itiraf etti

xiaomi mi 9 explorer edition

Xiaomi geçen yıl Mi 8 modelinin şeffaf görünümlü arka kaplamaya sahip ve epey çekici görünen bir versiyonunu, Mi 8 Explorer Edition’ı da çıkarmıştı. Bu telefonun arkası telefonun içindeki parçalarını gösteren bir görünüme sahipti. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus vardı, çünkü bu şeffaf görünüm aslında sahteydi. Telefonun arkasına telefonun içini gösterir nitelikte bir çizim yerleştirilmişti.

Xiaomi, bu hafta içinde tanışmayı beklediğimiz Mi 9’un da Mi 9 Explorer Edition versiyonunun olacağını duyurdu. Ancak bu sefer geçen yıldan farklı olarak, Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun, arka kapağın imitasyon olacağını şimdiden itiraf etti. Yönetici, arkadaki CNC tezgahından çıkma alüminyum plakanın üstünde içteki bileşenlerin biçimlendirilmiş bir çiziminin yerleştirileceğini kaydetti.

xiaomi mi 9 explorer edition

Yani, geçen yıldan farklı bir durum telefon için söz konusu olmayacak. Ancak Xiaomi’nin bu sefer daha şeffaf davranması ve şeffaf arka plakaya sahipmiş gibi görünen telefonun arkasının aslında şeffaf olmadığını kabul etmesi güzel. Bununla birlikte, telefonun arkasında içindeki bileşenleri gösteriyormuş gibi bir biçimlendirme kullanılması, gerçek olsun ya da olmasın, hoş bir görünümü ortaya çıkarıyor.

Xiaomi Mi 9 MWC 2019’da tanıtılacak. Önümüzdeki günlerde bu telefonlarla ilgili çok daha fazlasını görmeye ve duymaya hazırlanın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER