Teknoloji

Xiaomi Mi 9 Avrupa’da önümüzdeki hafta içinde satışa sunulacak

xiaomi mi 9

Xiaomi, 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) kapsamında düzenlediği etkinlikte ilk 5G telefonunun duyurusunu yapmıştı. Şirket, aynı etkinlikte hafta içinde tanıttığı yeni telefonu Mi 9’un Avrupa’daki çıkış tarihini de açıkladı. Xiaomi Mi 9, 449 avrodan başlayan fiyatlarla 28 Şubat itibarıyla satışa sunulacak. 449 avro ödeyenler telefonun 64 GB dahili depolama alanı bulunan versiyonuna sahip olacak. 128 GB dahili depolama alanı isteyenlerin ise 499 avro ödemeleri gerekiyor.

Dahili depolama alanları dışında söz konusu iki versiyon arasında bir fark bulunmuyor. İki cihazın da kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti yer alıyor ve ikisi de üç lensli arka kamera modülleri taşıyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 2x optik zoom yapabilen 12 megapiksellik lens ve 117 derecelik görüş açısına sahip 16 megapiksellik lens eşlik ediyor.

Kablosuz şarj, Xiaomi Mi 9’un en güçlü özellikleri arasında bulunuyor. 20W kablosuz hızlı şarj desteği sayesinde akıllı telefonun pilini 1 saat 40 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün oluyor. Kablolu şarjda ise işler 27W hızlı şarj ile biraz daha çabuklaşıyor.

Xiaomi Mi 9 Avrupa’ya vakit kaybetmeden giriş yapacak olsa da, cihazın 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip versiyonunun kıtada satışa sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Avrupalılar telefonun siyah, mavi ve mor renklerinden birini seçebilecek.

İLGİLİ HABERLER