Teknoloji

Sızan MIUI kodu Xiaomi Mi 7’nin parmak izi tarayıcısının yerini işaret ediyor

Xiaomi abd elektrikli otomobil

xiaomi mi 7Xiaomi ve ekrana entegre parmak izi tarayıcısı konulu haberler son zamanlarda yoğun biçimde etrafta dolaşıyordu. Bu haberlerin merkezinde ise Mi Mix 2S yer alıyordu. Mi Mix 2S’te ekrana entegre parmak izi tarayıcısı beklentisi gerçeğe dönüşmedi. Bu telefonun duyurulmasının ardından gözler Xiaomi Mi 7’ye çevrildi.

Mi Mix 2S’te ekrana entegre parmak izi tarayıcısına yer vermeyen Xiaomi’nin çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, bu teknolojinin boy göstereceği ilk cihaz olarak da Mi 7 öne çıkıyor. Xiaomi’nin bu telefonun çıkışını parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etmek adına ertelediği öne sürülürken, XDA ekibi bu iddiayı destekleyecek ilginç işaretleri gözler önüne çıkardı.

XDA ekibi söz konusu işaretlere Xiaomi’nin kullanıcı arayüzü MIUI’nin internete sızan kodlarında rastladı. Bu kodlardan biri “Dipper”, diğeri ise “Dipper eski” adını taşıyor. Dipper’ın Mi 7 için kullanılan kod isimlerden biri olduğu biliniyor. Dolayısıyla sızan kodlardan birinin eski yazılım olduğu rahatlıkla anlaşılıyor. Bunun telefonun çıkışının ertelendiği esnasında üzerinde çalışılan kod olması muhtemel görünüyor.

Yeni kodda yer alan “build.prop” isimli dosya ise ilginç fonksiyonları işaret ediyor. Dosyada Synaptics ve Goddix’in parmak izi tarayıcılarına referanslar bulunuyor. Bu referanslardan birinde “ekran üzerinde parmak izi” teriminin İngilizce kısaltması olan FOD ibaresine rastlanması ise Xiaomi’nin ekrana entegre parmak izi tarayıcısı üstünde çalıştığı haberlerini destekliyor.

Bu sızıntıyı kuvvetlendiren de başka bir MIUI kodu sızıntısı oluyor. Söz konusu kodda “Ursa” kod isimli bir cihazdan bahsediliyor. Koda göre bu cihazda Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, çentikli bir OLED ekran ve 4000 mAh kapasiteli pil bulunacak. Ursa kodunda da aynı Synaptics ve Goddix referanslarına rastlanıyor. Optik kamera yakınlaştırması gibi özelliklerin de hem Ursa hem de Dipper kodunda görüldüğünü belirtmek gerekiyor.

Bu benzerlik, Ursa’nın Xiaomi Mi 7 Plus olabileceğini düşündürüyor. Ancak Xiaomi’nin Mi 7’nin farklı bir versiyonunu da çıkarabileceğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER