Teknoloji

Xiaomi Mi 7 6 inç ekran ve Snapdragon 845 işlemciyle gelebilir

xiaomi mi 7Akıllı telefon pazarında artık gözler 2018 model amiral gemilerine çevirilmiş durumda. Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi de yeni adımları merak edilen şirketler arasında yer alıyor. Şirketin müstakbel amiral gemisi telefonu Xiaomi Mi 7 ile ilgili sızıntılar da şimdiden etrafta dolaşmaya başladı.

Mi 7’nin akıllı telefon pazarındaki yaygın trendi takip etmesi ve ön panelin tamamını kaplayan bir ekrana sahip olması bekleniyor. Xiaomi’nin Mi Mix ve Mi Mix 2 ile bu alanda kazandığı tecrübe düşünülünce bu tercih kulağa çok garip gelmiyor. Mi Mix serisi görsel açıdan tatmin edici bir izlenim yaratmayı başarmıştı. Xiaomi ön kamerayı alt çerçeveye yerleştirerek farklı bir tercihe imza atmıştı. Mi 7’de kablosuz şark özelliğinin bulunacağı iddiası ise arka panelin camla kaplı olma ihtimalini artırıyor.

Mi 7’nin önünde 18:9 görüntü oranına sahip 6 inç AMOLED ekranın bulunması bekleniyor. Söz konusu ekranın Samsung tarafından üretileceği söyleniyor. Mi 5’te 5.2 inç 16:9 Full HD IPS panel bulunuyor. Dolayısıyla Mi 7’de ekran konusunda önemli bir sıçramanın gerçekleştirileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Ekranla ilgili dedikodular doğru çıktığı takdirde parmak izi tarayıcısının da arka panele taşınması şaşırtıcı olmayacaktır. Xiaomi’nin telefonda Apple’ın Face ID’sine benzer bir biyometrik doğrulama çözümü sunmayı değerlendirdiği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Ancak şirketin bu sistemi Mi 7’de sunmayacağı ve biraz daha olgunlaşması için bekleyeceği söyleniyor.

Mi 7’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 işlemcinin bulunması öngörülüyor. Bu işlemciye 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Mi 7’nin, tıpkı Mi 6 gibi, 3350 mAh kapasiteli bir pil ile geleceği söyleniyor. Akıllı telefonun arkasında 16 megapiksel çözünürlüklü iki sensörün bulunacağı ve bu sensörlerden en az birinin f/1.7 diyafram genişliğine sahip olacağı da söylentiler arasında yer alabilir.

Xiaomi Mi 7 önümüzdeki ilkbaharda raflarda olabilir

Xiaomi genellikle amiral gemisi telefonlarını birinci çeyreğin sonunda veya ikinci çeyreğin başlarında duyuruyor. Dolayısıyla Mi 7’nin ilkbaharda raflarda olması şaşırtıcı olmayacaktır. Dedikodulara göre, Xiaomi Mi 7 Çin’de 2 bin 699 yuan (1581 TL) karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER