Teknoloji

Xiaomi Mi 6’ya ait olduğu iddia edilen teknik özellikler sızdı

xiaomi mi 6Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi 2015’in sonlarına doğru Mi5s ve Mi5s Plus modellerini çıkarmıştı. Ancak şirket gelecek nesil amiral gemisi telefonunun üstünde çalışmalara şimdiden başladı. Mi 6 olarak adlandırılmasını beklediğimiz gelecek nesil telefonun kayıtlarına GFXBench’te, Xiaomi Sagit kod adıyla rastlandı. Ayrıca cihazın teknik özelliklerinin önemli bir bölümü de sızmış oldu.

Xiaomi bir kez daha, en azından kağıt üstünde, Samsung Galaxy S8, LG G6 veya Sony Xperia XZ Premium gibi, 2017’nin önemli amiral gemisi telefonlarıyla rahatlıkla boy ölçüşebilecek bir telefon geliştiriyor.

Mi 6’da adı belli olmayan bir Qualcomm işlemci bulunuyor. Ancak sekiz çekirdekli 2.2 GHz ve sekiz çekirdekli 2.4 GHz gibi hızlara bakıldığında, bunun muhtemelen Snapdragon 835 olduğunu söyleyebiliriz. Bu işlemcinin şimdiye kadar sadece Samsung ve Sony’nin amiral gemisi telefonlarında yer alacağı kesinleşti.

xiaomi mi 6Mi 6’nın iki versiyonu olacak; bunlardan bir tanesi 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza, diğeri ise 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza özelliklerine sahip olacak. Her ikisinde de 5.1 inç Full HD ekran bulunacak. 2017’nin birçok amiral gemisi telefonu Quad HD veya 4K ekranlarla gelirken, bu potansiyel amiral gemisi telefonun sadece Full HD ekranla gelecek olması biraz garip karşılanabilir. Ancak 5.1 inç ekranda Full HD çözünürlük çok da kötü olmaz, ayrıca bunun pil ömrüne de olumlu katkısı olacaktır.

Hem arkadaki 11 megapiksel hem de öndeki 7 megapiksel kamera 4K video kayıt yeteneğine sahip olacak gibi görünüyor. Tabii ki, çekilen bu videoları tam anlamıyla, uygun çözünürlükte izlemek için 4K monitöre veya ekrana ihtiyaç olacaktır.

Mi 6’nın ne zaman çıkacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak Snapdragon 835 işlemcilerin geliştirme sürecini dikkate alırsak, en erken mayıs ayında çıkmasını bekleyebiliriz. Samsung’un Galaxy S8 çıkıncaya kadar bu yeni yongada önceliği olduğu biliniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER