Teknoloji

Xiaomi Mi 6 ve Mi 6 Plus’a ait olduğu söylenen özellikler internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi mi 6Xiaomi’nin yeni amiral gemisi telefonlarını önümüzdeki ay itibarıyla tanıtması bekleniyor. Bu telefonlardan birinin Mi 6, diğerinin ise Mi 6 Plus adını taşıması öngörülüyor. İnternete sızan bilgiler, Xiaomi Mi 6 ve Mi 6 Plus hakkında daha somut fikirler edinmeyi mümkün kılıyor.

Daha önce çıkan dedikodularda Mi 6’da Qualcomm Snapdragon 821 işlemcinin bulunabileceği iddia edilmişti. Ancak Weibo’da yayınlanan özellik listesine göre, Mi 6 Qualcomm’un en yeni işlemcisi Snapdragon 835’i taşıyacak. 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü 5.15 inç ekran, 4 veya 6 GB LPDDR4 RAM ve 3200 mAh kapasiteli pil, telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Sızan özellik listesine göre; akıllı telefonun arkasında 19 megapiksel, önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Mi 6’nın arkasında Sony’nin Xperia XZs ve Xperia XZ Premium’da kullandığı Sony IMX400 görüntü sensörünün yer alması öngörülüyor.

İkilinin büyük modeli Mi 6 Plus’ın ise Full HD çözünürlüklü 5.7 inç ekrana sahip olacağı söyleniyor. Mi 6 Plus’ta Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 6 GB RAM ve 4500 mAh kapasiteli pilin bulunması öngörülüyor. Sızan özellik listesine göre, telefon kutusundan Android 7.0 Nougat ve MIUI 8 kullanıcı arayüzüyle çıkacak. Mi 6’nın ise Android 6.0 Marshmallow ve MIUI 8 kullanıcı arayüzüne sahip olması bekleniyor.

Xiaomi Mi 6 Plus çift arka kamerayla gelebilir

Mi 6 Plus’ın arkasında çift arka kameranın bulunacağına dair söylentiler daha önce gündeme gelmişti. Sızan özellik listesi de bu iddiayı doğruluyor. Mi 6 Plus’ın arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü iki Sony IMX362 bulunacağı konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER