Teknoloji

Xiaomi Mi 6’nın ön kamerası yaş ve cinsiyet tahmini yapıyor

xiaomi mi 6
Görsel: The Verge

Xiaomi’nin en yeni amiral gemisi telefonu Mi 6‘nın üst sınıf telefonlarda gördüğümüz çizgide teknik özelikleri bulunuyor. Snapdragon 835 işlemci, 6 GB RAM, 5.15 inç Full HD ekran, 12 megapiksellik çift lensli arka kamera gibi özelliklerle bu telefon gerçekten de Samsung, LG, Sony, HTC gibi üreticilerin telefonlarına kafa tutuyor. Ayrıca Xiaomi Mi 6’nın önünde de 8 megapiksel çözünürlüklü, otomatik yüz güzelleştirme filtreli ve yapay zekâyı kullanarak cinsiyet ve yaş tahmini yapan bir kamera bulunuyor.

The Verge sitesi Xiaomi Mi 6’nın bu ilgi çekici özelliğini test etmiş. Görünüşe göre, Mi 6 karşısındaki kişiyi tahmin etme konusunda pek başarılı değil. Yaşının 26 olduğunu belirten yazar; kameranın kendisi için 24, 27, 40 ve 29 gibi farklı tahminlerde bulunduğunu, ayrıca cinsiyet tahmini konusunda da kadın ile erkek arasında geldiğini söylüyor.

Xiaomi Mi 6’nın tahminleri pek başarılı görünmüyor

Gözlüğün kendisini hem yaşlı hem de daha fazla erkeğe benzer görünüme soktuğunu da ekliyor. Sonuç olarak, Xiaomi’nin ilgi çekici olsun diye eklediği bu özellik pek de ilgi çekici görünmüyor.

Görsel: The Verge
İLGİLİ HABERLER