Teknoloji

Xiaomi Mi 5X duyuruldu: 5.5 inç ekran, Snapdragon 625 işlemci

xiaomi mi 5xXiaomi orta segmentte konumlanan yeni akıllı telefonunu duyurdu. Şirketin ana vatanı Çin’de satışa sunulacak akıllı telefon, Xiaomi Mi 5X adını taşıyor. 5.5 inç ekranlı akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 625 işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 3080 mAh kapasiteli pil de Mi 5X’in bileşen kadrosunda yer alıyor. Enerji verimliliğiyle öne çıkan Snapdragon 625 ve 3050 mAh kapasiteli pilin birleşimi, Mi 5X’in dikkate değer bir pil ömrü sunacağının ipucunu veriyor.

Çift arka kamera, Mi 5X’in özelikleri arasında öne çıkıyor. Mi 6’ya benzer yapıdaki bu kurulumda 12 megapiksel çözünürlüklü iki lens bulunuyor. Bu lenslerden biri geleneksel bir görüş açısına sahipken, destek görevini üstlenen telefoto lens 2x optik yakınlaştırma yapabiliyor. Mi 5X’in kamera uygulamasında bulunan Portre modu, kullanıcıların alan derinliğine sahip fotoğraflar çekmesini sağlıyor.

Telefon Hi-Fi ses özellikleriyle de dikkat çekiyor. Xiaomi’den yapılan açıklamaya göre, Mi 5X’te özel bir ses amfisi bulunuyor. Bu amfideki DHS Ses Kalibrasyon Algoritması, Mi 5X’in sağlam bir ses deneyimi vadetmesini mümkün kılıyor.

Xiaomi Mi 5X Çin dışında satışa sunulmayabilir

Mi 5X Çin’de 1499 yuan (790 TL) karşılığında satışa sunulacak. Telefonun Çin dışında resmi kanallardan piyasaya sürülmesi şimdilik pek muhtemel görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER