Teknoloji

Yeni Xiaomi Mi 11 Pro sızıntısı kamera konusunda yeni ipuçları veriyor

xiaomi mi 11 pro

Xiaomi Mi 11 geçtiğimiz ay tanıtılmış, Pro versiyon ise gözler önüne çıkmamıştı. Ancak Mi 11 Pro ile ilgili sızıntılar da bir süredir devam ediyor. Bu sızıntıların en yenisi, Mi 11 Pro’nun periskop kamerasını görmeyi sağlıyor.

Kamera sisteminin üzerindeki 120x ifadesi, maksimum zum kapasitesini gösteriyor. Optik yakınlaştırmanın ise 10x seviyesinde olması bekleniyor. Bu da diğer üç kameranın orta seviye zum yapabileceğini işaret ediyor. Akıllı telefonda ana kamera görevini 108 megapiksel sensörün üstlenmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Sızan görseldeki tasarım, daha önceki sızıntılarda görülen görsellere benziyor. Ancak periskop kameranın 90 derece döndürülmüş olması dikkat çekiyor. Telefonun önünde ise 6.81 inç büyüklüğünde AMOLED ekranın bulunması bekleniyor. 1440p+ çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı ve 480 Hz dokunma örnekleme hızı da bu ekranın özellikleri arasında sayılıyor. Telefonun kalbinde Snapdragon 888 işlemcinin bulunacağı ise çok uzun süredir biliniyor.

Mi 11 Pro’nun şarj donanımı konusunda Xiaomi’nin en iyi çözümlerini barındırması bekleniyor. Akıllı telefonun 120W kablolu ve 80W kablosuz hızlı şarj desteği sunacağı söyleniyor. Telefonun 4000 mAh kapasiteli pilinin 19 dakikada doldurulabileceği belirtiliyor.

Xiaomi Mi 11 Pro tanıtımı için oklar şubat ayını işaret ediyor. Duyurunun Çin Yeni Yılı ile birlikte yapılması bekleniyor. Xiaomi’nin Mi 11 Pro’yla birlikte başka bir cihaz tanıyabileceği de söylense de, henüz bu konuda somut bir işaret verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER