Teknoloji

Xiaomi Mi 11 Lite için yeni sızıntı

xiaomi mi 11 özellikleri donald trump
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi Mi 11, 2020’nin son günlerinde gözler önüne çıkmıştı. Mi 11 serisine önümüzdeki dönemde iki yeni cihazın daha eklenmesi bekleniyor. Xiaomi Mi 11 Pro ve Lite adını taşıyan cihazlar için henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak her iki telefona dair sızıntılar devam ediyor.

Mi 11 Lite, adından da anlaşılacağı üzere serinin uygun fiyatlı cihazı olacak. Çin kaynaklı yeni bir sızıntıya göre, telefonda sol üst köşesine kamera deliği yerleştirilmiş bir OLED ekran bulunuyor. Qualcomm SM7350 işlemci, 64 megapiksel ana kamera ve 5x telefoto kamera telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Bu özelliklerin hepsi ilginç görünüyor. Özellikle hâlihazırda Qualcomm’un portföyünde SM7350 isimli bir platformun bulunmaması durumu biraz daha dikkat çekici kılıyor. İddialara göre, bu platform Snapdragon 755G olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. 5 nm çip tasarımına sahip bu işlemcinin güçlü bir Cortex-A78 çekirdeğe sahip olacağı belirtiliyor.

xiaomi mi 11 liteMi 11’de 108 megapiksel olan ana kamera çözünürlüğünün 64 megapiksele inmesinin can sıkıcı ancak doğal bir tercih olduğu söylenebilir. Ancak kamera sistemine periskop lensin eklenmesi Mi 11 Lite’a avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Pahalı bir bileşen olan telefoto kamera, genellikle amiral gemisi sınıfındaki telefonlara yerleştiriliyor. Ancak Xiaomi’nin daha standart 5x telefoto kameralar yaptığını da unutmamak gerekiyor.

Xiaomi Mi 11 Lite hakkındaki bu iddiaların doğru olup olmadığı ise kısa bir süre içinde anlaşılacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER