Manşetler

Xiaomi Mi 11 dünya çapında tüketicilerle buluşmaya başlıyor

xiaomi mi 11 özellikleri donald trump
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, Mi akıllı telefon serisinin en son üyesi olan amiral gemisi modeli Xiaomi Mi 11’i küresel pazarlarda satışa sunacağını açıkladı. Geçtiğimiz yılın sonlarında Çin lansmanı gerçekleştirilmiş olan Mi 11, Qualcomm Snapdragon 888 yonga seti, 108 MP üçlü arka kamera kurulumu, sinematik ses ve 50W kablosuz şarj özellikleriyle piyasaya sunuluyor.

Film stüdyosunu ceplere taşıdığı belirtilen Xiaomi Mi 11, üçlü arka kamera kurulumuna sahip. Ana kamerasında dünyanın en yüksek çözünürlüklü 108 MP geniş açılı kamera sensörüne sahip olan M11, Xiaomi’ye göre, profesyonel düzeyde DSLR veya aynasız kameralarla karşılaştırılabilecek, göz kamaştırıcı ayrıntılarla kristal netliğinde görüntüler yakalıyor. Arka kamera kurulumunu tamamlayan 13 MP ultra geniş açılı kamera ve 5 MP telemakro lens, etkileyici manzara ve bokeh etkisi ile ayrıntılı çekimler yapılabilmesine olanak tanıyor. Ön tarafta yer alan 20 MP nokta kamera, ana ekranın çerçevesini en ince hale getirirken kullanıcıların selfie çekerken veya arkadaşlarıyla görüntülü konuşurken en iyi şekilde görünmelerini sağlıyor.

Xiaomi’nin mevcut teknolojilerini temel alan Mi 11, fotoğraf ve video çekimi için dikkate değer yeni özellikler sunuyor. Geliştirilmiş gece modu özellikleri, kameraların üçünde de fotoğraf çekerken gece modu kullanımı sunuyor. Mi 11’in gelişmiş video gece modu teknolojisi, daha parlak gece çekimleri için RAW seviyesinde gürültü azaltma özelliğinden yararlanıyor Aynalanmış bir dünya görünümü vermek için sahneyi kopyalayan ve tersine çeviren Parallel World’den video karelerini dondurup klonlayarak parçalara ayıran ve bir illüzyon yaratan Freeze Frame Video’ya kadar altı adet tek tıklamalı yapay zeka destekli sinema özelliği sanatsal fotoğraf ve video çekmeyi çok kolay bir hale getiriyor. Gerçek film meraklıları, genellikle gerilim filmlerinde kullanılan ve oldukça popüler olan kameranın aynı anda hem sahneyi yakınlaştırıp hem de uzaklaştırdığı yanılsamayı oluşturan Magic Zoom modunu çok beğenecektir.

Mi 11, HDR10+ kayıt ve en zorlu aydınlatma koşullarında dahi mükemmel sonuç alınabilmesi için deklanşör hızı, ISO, diyafram ve EV ayarı yapılabilen Pro Time-Lapse modu ile stüdyo düzeyinde çekim kontrolleri sunuyor. Stüdyo düzeyinde kontroller, kullanıcıların istenmeyen nesneleri veya çizgileri tek bir tıklamayla görüntülerden kaldırmasına olanak tanıyan AI Erase 2.0 dahil olmak üzere gelişmiş yapay zeka özellikleriyle düzenlemeyi de kapsıyor.

Xiaomi Mi 11 ekran ve diğer donanım özellikleri

Mi 11, dünyanın önde gelen profesyonel ekran inceleme kurumu DisplayMate’ten A+ derecesinin yanı sıra en iyi ekran ödülü alan piyasanın en iyi ekranlarından birini sunuyor. Birinci sınıf 120 Hz 6,81 inç AMOLED Nokta Ekrana sahip Mi 11’in görüntüsü kadar kullanımı da oldukça etkileyici. Xiaomi’nin en gelişmiş ekranı, WQHD+ ultra yüksek çözünürlüğü ve 10-bit renk teknolojisi ile dikkatleri üzerine toplarken nefes kesici netlik ve pürüzsüz renk geçişleri sağlıyor. Düşük çözünürlüklü videoları, yüksek veri tüketimi endişesi olmadan WQHD+ kalitesine yükselten Süper Çözünürlük teknolojisi sayesinde sadelik, rahatlıkla buluşuyor.

480Hz dokunmatik örnekleme hızına ve ekran içi parmak izi sensörüne sahip olan Mi 11, kullanıcıların ekranı engelleyen çentikler veya çerçeveler olmadan cihazlarının kilidini sorunsuz ve hızlı bir şekilde açmalarını sağlıyor. Şık, hafif gövdesi ve zamanın ötesindeki görünümünün yanı sıra Mi 11, dört kavisli pürüzsüz kenarları ve arka cam kaplamasıyla rahat bir kaydırma deneyimi ve tutuş hissi sunuyor.

Harman Kardon’dan çift hoparlöre sahip Mi 11, üstün sinematik ses özelliği sunuyor. Corning Gorilla Glass Victus ise çarpma ve düşmelerden kaynaklanan maliyetli hasarlara karşı koruma sağlıyor. Parmak izlerini önleyen ve ışığı yakalayan gelişmiş bir çift parlama önleyici buzlu kaplamaya sahip olan Mi 11’in iki farklı renk seçeneği bulunuyor: Gece Yarısı Grisi ve Ufuk Mavisi.

Mi 11, dünyanın en gelişmiş mobil platformuyla amiral gemisi performansını yeniden tanımlayan Qualcomm Snapdragon 888 yonga setini kullanan bir akıllı telefon olarak öne çıkıyor. Qualcomm Snapdragon 888, Adreno 660 GPU, 6. nesil Qualcomm AI motoru ve X60 modemle yapay zeka teknolojisini yüksek hızlı 5G bağlantısı ile harmanlayarak birinci sınıf işlem standartlarını yeniden tanımlıyor.

En yeni 5nm işlemci teknolojisine sahip olan Mi11, önceki modellere göre daha yüksek hız, daha fazla verimlilik ve daha fazla güç sunuyor. Sadece 2K/120FPS/HDR oyun oynamayı mümkün kılmıyor, buna ek olarak sekiz çekirdekli tasarımı destekleyen cihaz, performansı önemli ölçüde artıran ultra büyük çekirdekli Arm Cortex-X1’e de sahip. Ayrıca 3.200 MHz LPDDR5, 5.500 Mbps’den 6.400 Mbps’ye kadar inanılmaz bir veri aktarım hızı sağlıyor.

En son LiquidCool ısı azaltma sistemi ile donatılan cihaz, ısınma sorunu yaşamadan yüksek performans gerektiren oyunlar ve işlemlerle kolaylıkla başa çıkabiliyor. 4600mAh pil, 55 W kablolu, 50 W kablosuz ve 10 W tersine şarj kombinasyonu, Mi 11’in günlük hayattaki tüm koşullarda gücünü korumasını sağlıyor.

Xiaomi’nin oyun hayranları için de büyük bir sürprizi var. Mi 11’in lansmanı, Xiaomi’nin 2020 yılında büyük ses getiren geliştirici ekibi Genshin Impact ile iş birliğinin başlangıcını işaret ediyor. Mi 11 yüksek bir Genshin performansı sunuyor ve Mi 11’den başlayarak Xiaomi, oyun üreticisi MiHoYo ile çalışmaya başlayarak kullanıcılara bu derin stratejik iş birliği sayesinde sorunsuz bir oyun deneyimi sunacak.

Xiaomi Mi 11 modelinin yakında Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER