Teknoloji

Xiaomi Mi 10 tasarımı gösterildi, tanıtım tarihi duyuruldu

xiaomi mi 10

Xiaomi, 13 Şubat tarihinde Xiaomi Mi 10 akıllı telefonlarını Çin’de duyuracağını açıkladı. Küresel lansmanı da 23 Şubat’ta İspanya’nın Barselona kentinde, Mobil Dünya Kongresi başlamadan bir gün önce tanıtılacak.

Şirket, Çin lansmanın Çin’in sosyal medya ağı Weibo üzerinden duyurdu. Küresel lansman bilgisini de Twitter üzerinden paylaştı. İki model çıkması bekleniyor ve bunlar da Mi 10 ve Mi 10 Pro adını taşıyacak. Bu telefonların arkasında dört kameranın bulunması bekleniyor. Önde ise, son zamanlarda çok sık gördüğümüz gibi, kavisli ekranın üstüne selfie kamera için açılmış ekran deliğinin bulunacağı tahmin ediliyor.

Xiaomi daha önce Mi 10’un Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisini kullanacağını söylemişti. Mi 10 Pro için ortaya çıkmış olan bir Çince sertifika belgesi de, telefonun 66 vat hızlı şarj desteğine sahip olacağını göstermişti. Böylelikle Oppo Reno Ace’in 65W şarj hızı geçilmiş olacak.

Çeşitli şirketlerin MWC 2020 planlarını askıya aldığını duyurmasının ardından, Xiaomi bir kez daha açıklama yaptı ve konferansa katılacağını yineledi.

İLGİLİ HABERLER