Teknoloji

Xiaomi Meri adını taşıyan bir mobil işlemci geliştiriyor

xiaomi meriSon yılların en hızlı biçimde büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer alan Çinli Xiaomi, yeni bir alana daha girmeye hazırlanıyor. Şirketin esnek bir ekran prototipi geliştirdiğine dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Xiaomi’nin şimdi de kendi mobil işlemcisi üstünde çalıştığı söyleniyor. Bu işlemcinin Qualcomm Snapdragon veya Samsung Exynos gibi muadilleriyle rekabete girmesi şimdilik pek olası gözükmüyor. Ancak Çinli üreticinin akıllı telefon pazarındaki hedeflerinin büyüklüğünü göstermesi bakımından bu hamle önem taşıyor.

xiaomi meriXiaomi’nin kendi üretimi olduğu söylenen işlemciye dair haberler şu an için oldukça sınırlı. Bu işlemcinin varolduğunu düşündüren ise internete sızan bir Xiaomi Mi Note phablet fotoğrafı oldu. Fotoğrafta işlemciye Mali-T860 grafik işlemcisinin eşlik ettiği görülüyor. Bu da Xiaomi Meri işlemcinin Cortex-A53 veya Cortex-A57 çekirdek barındırabileceğini gösteriyor. İşlemcinin çekirdek sayısı konusunda ise şimdilik ipucu bulunmuyor.

xiaomi meriAnTuTU ve Geekbench benchmark testlerinde de işlemciyi barındırdığı söylenen telefonun performansına dair bilgilere ulaşılabiliyor. Söz konusu bilgilerin tamamı işlemciyle bağlantılı olmadığı için rakamların Meri’nin neler sunacağını tam anlamıyla yansıtmadığı söylenebilir. Ortaya çıkan ilk veriler ise işlemci performansı konusunda pek ümit vermiyor. Xiaomi Meri taşıyan Mi Note, Galaxy Note 4 ve LG V10 gibi 2014-2015 çıkışlı cihazları geride bırakmayı başarıyor.

xiaomi meriXiaomi Meri giriş seviyesi ve orta segment cihazlarda kullanılabilir

Xiaomi Meri’nin gerçekliği konusunda şimdiden bir yorum yapmak pek mümkün değil. Ancak gerçek olması durumunda işlemcinin üst segment yerine giriş seviyesi ve orta sınıf cihazlarda kullanılması muhtemel görünüyor. Bu da Xiaomi’nin MediaTek ile rakip olabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER