Teknoloji

Xiaomi’nin beklenen katlanabilir telefonu böyle görünecek

xiaomi katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi katlanabilir bir cihaz üzerinde çalışıyor. Avrupa Birliği Fikri Haklar Ofisi‘nde görülen yeni bir patent başvurusu ise bunun en önemli kayıtlarından bir tanesi sayılabilir.

Görünüşe göre, Xiaomi’nin ilk katlanabilir telefonu yolda. Xiaomi, yakın zamanda katlanabilir telefonu çalışır hâlde bir videoda göstermişti. Ne var ki, bu cihazın özellikleri ve nitelikleri hakkında fazla bilgimiz yoktu. Yeni patent başvurusu sayesinde katlanabilir telefonun arkasında üç adet kameranın bulunacağını görüyoruz. Düşey yönde yerleştirilmiş kamera modülü üzerinde üç adet lens görünüyor.

Öncelikle @Xiaomishka rumuzlu Twitter hesabının dikkat çektiği katlanabilir telefon patentinde tablet benzeri, çift menteşeli bir cihaz görünüyor. Bu, Xiaomi Başkanı Lin Bin’in gösterdiği ve ayrı bir Xiaomi tanıtım videosunda görülen telefonla aynı gibi duruyor. Şimdiye kadar herhangi bir sızıntı telefonun kameraları hakkında bilgi vermemişti. Ancak Xiaomi’nin patent başvurusundaki çizimler üçlü arka kamera tasarımını doğruluyor.

İlginçtir ki, patent görsellerinde selfie kamerası için herhangi bir delik görmüyoruz. Xiaomi’nin tanıtım videolarında da böyle bir ize rastlanmıyordu. Belki de Xiaomi ekran altı kamera teknolojisini kullanmayı düşünüyordur. Telefon kalın olduğu için böyle düşünebiliriz. Ancak cihazın katlanabilir yapısı sayesinde, tıpkı Huawei Mate X modelinde olduğu gibi, arka kameraların ön kamera işlevi görmesi de söz konusu olabilir.

xiaomi katlanabilir telefonu

Eğer cihaz hakkında kafanızda daha somut bir tablonun oluşmasını istiyorsanız, Letsgodigital tarafından yayınlanan taslak çizimlere bakabilirsiniz.

Xiaomi’nin bu akıllı telefonu ne zaman tanıtılacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak tahminimiz, Xiaomi’nin yıl sonuna kadar bekleyeceği yönünde.

İLGİLİ HABERLER