Teknoloji

Xiaomi halka arz ile piyasa değerini 100 milyar dolara çıkarabilir

Xiaomi abd elektrikli otomobil

xiaomi halka arzÇinli akıllı telefon ve giyilebilir ürün üreticisi Xiaomi halka arz için hazırlık yapıyor. Gelen haberlere göre; şirket halka arz sürecinde yatırım bankaları Citic Securities, Goldman Sachs ve Morgan Stanley ile çalışacak. 2018’in ikinci yarısında gerçekleşmesi beklenen halka arz ile şirketin piyasa değerinin 100 milyar dolara ulaşabileceği belirtiliyor. Xiaomi cephesinden ise şimdilik konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Xiaomi’den bankalara verilen bilgiye göre, şirketin 2017’de akıllı telefon satışları için belirlediği hedefi yüzde 18 oranında aşmış olması muhtemel görünüyor. Çin pazarında Oppo ve Vivo ile rekabet eden şirket, iş süreçlerindeki yenilemenin de kendisine avantaj sağladığına dikkat çekti.

Bankacılar mevcut sürecin 2018’de devam etmesini ve Xiaomi’nin kârının keskin biçimde artmasını öngörüyor. Bu da 2014’te 46 milyar dolar değer biçilen şirketin değerinin 100 milyar dolara ulaşabileceği beklentisini gündeme getiriyor.

Xiaomi halka arz süreci için başka bankalarla da görüşüyor

Xiaomi halka arz için birlikte hareket ettiği bankaların sayısını artırmak için görüşmelerini sürdürüyor. Şirketin Credit Suisse, Deutsche Bank, JP Morgan ve Çin merkezli iki bankayla daha görüştüğü belirtiliyor. Xiaomi’nin borsada işlem görmeye başlamasının ardından Çin merkezli başka teknoloji şirketlerinin de halka açılması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER