Teknoloji

Xiaomi giyilebilir ürün pazarında Fitbit’i geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi giyilebilir urunXiaomi giyilebilir ürün pazarındaki başarısını devam ettiriyor. Strategy Analytics’in rakamlarına göre, Çinli üretici küresel giyilebilir ürün pazarında zirveye yerleşti. Zirvenin eski sahibi Fitbit’in satışları ise yüzde 40 oranında geriledi.

Xiaomi kısa süre önce yeniden dünyanın en büyük 5 akıllı telefon üreticisinin arasına girmişti. Giyilebilir ürün pazarında da zirveye yükselen şirket, yılın ikinci çeyreğinde 3.7 milyon giyilebilir ürün sevkiyatı gerçekleştirdi. Xiaomi’yi 3.4 milyon cihaz sevkiyatıyla Fitbit izliyor. Apple ise 2.8 milyon Apple Watch sevkiyatıyla listede üçüncü sırada yer alıyor.

Xiaomi ve Apple, giyilebilir ürün pazarındaki paylarını bir yıl öncesine göre artırdı. Apple’ın kaydettiği büyüme, Xiaomi’nin de önüne geçti. Xiaomi’nin yüzde 15 olan pazar payı yüzde 17’ye yükseldi. Apple’ın yüzde 9 olan payı ise yüzde 13’e çıktı. Fitbit’in pazar payı ise yüzde 29’dan yüzde 16’ya geriledi.

Xiaomi ve Apple giyilebilir ürün pazarında farklı stratejiler izliyor. Oldukça geniş bir portföye sahip olan Xiaomi’nin sunduğu ürünler bilekliklerden kalp atışı monitörlerine kadar uzanıyor. Apple ise sadece Apple Watch ile pazarın üst segmentine hitap ediyor. Fitbit ise bu iki şirkete kıyasla biraz daha belirsiz bir pozisyonda duruyor.

Xiaomi giyilebilir ürün pazarındaki yerini bir süre daha koruyacak gibi görünüyor

Apple’ın pazarın sadece üst segmentine hitap etmesi, Xiaomi’ye zirvedeki yerini koruması konusunda avantaj sağlıyor. Çinli üretici bir süre daha tepeden inmeyecek gibi görünse de, Fitbit’in akıllı saatinin işleri değiştirmesi de ihtimaller dahilinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER