Ulaşım

Xiaomi elektrikli otomobil üreteceğini doğruladı

Xiaomi elektrikli otomobil

Xiaomi elektrikli otomobil pazarına gireceğine dair dedikoduları yaptığı açıklamayla doğruladı. Şirket bunun için ilk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım yapacak. Çinli üretici daha sonrasında da elektrikli otomobiller için 10 yıllık dönemde 10 milyar dolar daha harcamayı planlıyor.

Xiaomi’den konuyla ilgili olarak yatırımcılara gönderilen açıklamada, elektrikli otomobil operasyonu için ayrı bir iştirak kurulacağı belirtildi. Şirket elektrikli otomobillerini hangi ülkelerde satacağı konusunda bilgi vermedi.

Xiaomi’den önce Huawei ve Baidu gibi Çinli teknoloji şirketleri de elektrikli otomobil pazarına yönelik planlarını açıklamışlardı. Çin elektrikli otomobil pazarında hâlihazırda Nio ve Xpeng gibi yerel markalar öne çıkıyor. Tesla da bu pazarda söz sahibi olmak istiyor. Canalys tarafından hazırlanan rapora göre, Çin’de elektrikli otomobil satışları 2021’de en az yüzde 50 oranında artacak.

Bloomberg’in haberine göre; elektrikli otomobil üretme fikrini aylardır değerlendiren Xiaomi, kararını yeni verdi. Şirketin elektrikli otomobil üretimini, tıpkı akıllı telefonlar gibi, üçüncü taraflara yaptırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER