Teknoloji

Xiaomi drone aracına ait tanıtım videosu internete düştü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi drone cihazının çıkışına çok az bir süre kalmışken, bu cihazın ön tanıtımı niteliğindeki bir video internete düştü. AndroidCentral sitesinin tespit ettiği video Çinli video sitesi Youku’da tespit edildi ve daha sonra kopyası YouTube’a da düştü.

Tanıtım videosunda şaşırtıcı bir durum yok, daha önce Xiaomi’nin ipucu niteliğindeki görüntülerinde gördüklerimize şimdi de videoda rastlıyoruz. Görünüşe göre, karşımızda standart bir dört pervaneli, alt tarafında da küresel kamera barındıran bir cihaz olacak. Daha önceki sızıntılar bu drone’un bir uygulamayla kontrol edileceği ve 4K video kaydı yapacağı şeklindeydi.

Xiaomi’nin ilk hava aracı 25 Mayıs tarihinde, yani yarın tanıtılacak. Çinli şirket bu tanıtımı internet üzerinden de canlı yayınlamayı planlıyor. Bu arada Xiaomi’nin ilk drone aracıyla ilgili fiyat bilgileri de yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı. Bloomberg’in haberine göre, 4K video desteğine sahip olacak Mi Drone’un fiyatı 4000 yuan (1832 TL – 610 dolar) olacak. Karşılaştırma yapacak olursak, DJI’nin benzer özelliklere sahip Phantom 3 4K drone’u ise 799 dolarlık yurt dışı fiyat etiketine sahip.

Öte yandan Bloomberg’in söylediğine göre, Mi Drone’un üretimi Çinli bir taşeron olan FIMI Technology adlı şirket tarafından gerçekleştirilecek. Daha fazla detayı Xiaomi’nin yarın gerçekleştireceği resmi tanıtım sayesinde öğrenmiş olacağız.
İLGİLİ HABERLER