Teknoloji

Xiaomi ilk dizüstü bilgisayarını gelecek yılın başında çıkaracak

Xiaomi elektrikli otomobil

Xiaomi-Logo-050115

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin şimdi de dizüstü bilgisayar üretimine başlamaya hazırlandığı konuşuluyor. Bloomberg News’in Güney Koreli kaynaklara dayandırdığı habere göre, Xiaomi üreteceği dizüstü bilgisayarlara bellek yongaları tedarik etmesi için Samsung ile görüşüyor. Haberde Güney Koreli elektronik devinin dizüstü bilgisayar için ekran üreteceği de söyleniyor.

Bloomberg’in kaynakları, Xiaomi’nin dizüstü bilgisayarının çıkışı için önümüzdeki yılın başını işaret ediyor. Bunun dışında cihaza ilişkin bir detay bulunmuyor. Örneğin, dizüstü bilgisayarda hangi işletim sisteminin kullanılacağı henüz bilinmiyor. Xiaomi, akıllı telefonlarında MIUI adını verdiği bir hayli özelleştirilmiş bir Android sürümünü kullanıyor.

Xiaomi’nin düşüşe geçen PC pazarına girme kararı kulağa oldukça ilginç geliyor. Apple’ın üst sınıfını domine ettiği PC pazarında pek çok üretici için işler iyi gitmiyor.

Xiaomi, faaliyet gösterdiği alanlarda farklılaştırılmış servis ve yazılımlar barındıran kaliteli orta sınıf ürünlerini uygun fiyatlarla satarak kendisine ayrı bir konum oluşturmayı başarmıştı. Çin pazarında Apple ve Xiaomi arasında sıkışıp kalan Samsung’un, Apple’a yaptığı gibi, Xiaomi’ye de bileşen tedarik edecek olmasıysa profesyonelliğin bir cilvesi olarak nitelenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER