Teknoloji

Xiaomi Civi 4 hakkında ilk bilgiler test sonucuyla geldi

xiaomi civi 3

Xiaomi Civi 4 yakında resmen gözler önüne çıkacak gibi görünüyor. Sızıntılarda boy göstermeye başlayan akıllı telefon, Geekbench’in veri tabanında da yerini aldı. Benchmark testinin sonucu telefonun özellikleri konusunda da fikir edinmeyi sağlıyor.

Akıllı telefon, veri tabanına 24031PN0DC model numarasıyla giriş yaptı. Test sonucuna bakıldığında telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 16 GB RAM’in eşlik ettiği görülüyor. Bu da telefonun en az bir versiyonunda yüksek RAM kapasitesi seçeneğinin sunulacağını gösteriyor.

Civi 4’ün aynı zamanda MediaTek Dimensity 9300 işlemcili bir versiyonunun sunulacağı söyleniyor. Test sonucu Android 14 işletim sisteminin varlığını da doğruluyor. Civi 4 testten tek çekirdek performansıyla 2140, çoklu çekirdek performansıyla da 6848 puan alıyor.

xiaomi civi 4

Xiaomi Civi 4 ne zaman tanıtılacak?

Daha önceki sızıntılara göre, Civi 4 önümüzdeki mayıs ayında resmen gözler önüne çıkacak. Bu da Civi 4’ün çıkış takviminin selefine benzer olacağını gösteriyor. Akıllı telefonun 1.5K çözünürlüklü kavisli ekran, üç arka kamera ve metal çerçeveyle gelmesi beklentiler arasında yer alıyor. Bu noktada Civi serisi telefonların Çin dışında başka isimlerle satıldığını hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER