Teknoloji

Xiaomi Civi 3 sızıntısı güçlü özelliklerin işaretini veriyor

xiaomi civi 2 xiaomi civi 3

Xiaomi Civi serisi telefonlarını ana vatanı Çin’de kullanıcılarla buluşturuyor. Şirket bu telefonlarda ön kamera deneyimine ayrıca önem veriyor. Yeni bir sızıntı, bu serinin en yeni üyesi için hazırlıkların başladığını gösteriyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre; Xiaomi Civi 3, MediaTek Dimensity 8200 işlemci ve 50 megapiksel ana kamera gibi özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Civi 3’te şirket yine 6.55 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekranı tercih edecek. Full HD+ çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı da ekranın özellikleri arasında sayılıyor. Xiaomi daha önceki Civi modellerinde de bu standartlara sahip ekranlara yer vermişti.

Civi 2’de ana kamera görevini yine 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 üstleniyor. Civi 3’te ise bu görevi IMX800’ün devralacağı söyleniyor. Bu sensör Xiaomi 13 ve Redmi K60 Pro gibi modellerde de kullanılmıştı. İki adet 32 megapiksel ön kamera tarafında ise bir değişiklik beklenmiyor.

Xiaomi Civi 3 ne zaman tanıtılacak?

Xiaomi Civi 3 tanıtımı için oklar nisan ayını işaret ediyor. Bu telefonun Çin dışına farklı bir isimle açılmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER