Teknoloji

Xiaomi Çin akıllı telefon pazarının liderliğini Apple’dan geri aldı

xiaomi-mi-note-040815

Görünen o ki, Apple’ın Çin akıllı telefon pazarındaki liderliği oldukça kısa ömürlü oldu. Canalys tarafından paylaşılan rakamlara göre, Xiaomi yeniden ülkenin akıllı telefon pazarının zirvesine yerleşiyor.

Yılın ikinci çeyreğinde Xiaomi’nin Çin akıllı telefon pazarının yüzde 15.9’luk kısmını elinde tuttuğu belirtildi. Çin pazarının ikinci sırasında ise yine ülkenin yerel üreticilerinden Huawei yer alıyor. Huawei, yüzde 15.7’lik pazar payıyla Xiaomi’yi oldukça yakından takip ediyor.

Çin akıllı telefon pazarının ilk beşinin kalan kısmınıysa sırasıyla Apple, Samsung ve Vivo oluşturuyor. Xiaomi’yi zirveye taşıyan unsurun ne olduğu tam olarak bilinmese de, Mi Note gibi büyük akıllı telefonların bu tablonun şekillenmesine yardımcı olduğu düşünülüyor.

Xiaomi’nin Çin akıllı telefon pazarındaki liderliğinin uzun soluklu olmayabileceğini de belirtmek gerekiyor. Bir diğer araştırma şirketi IDC’nin Çin akıllı telefon pazarındaki hızlı büyüme döneminin sona erebileceği yönündeki yorumu akıllardaki tazeliğini koruyor. Ülkede faaliyet gösteren akıllı telefon üreticilerinin büyük kısmı, yeni akıllı telefon kullanıcılarını çekmek yerine rakiplerinden kullanıcı koparmaya çalışıyor. Bu denli hareketli bir pazarda işlerin bir anda değişebileceğini de akılda tutmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER