Ulaşım

Xiaomi CEO’su şirketin ilk otomobili için tarih verdi

xiaomi 14 pro

Xiaomi geçtiğimiz mart ayında gerçekleştirdiği yatırımcı toplantısında elektrikli otomobil iştirakini duyurmuştu. Şirketin CEO’su Lei Jun, Xiaomi’nin ilk otomobilin geniş ölçekli üretiminin 2024’ün ilk yarısında başlamasını planladıklarını dile getirdi.

Çinli üretici, elektrikli otomobil biriminin kayıt sürecini ağustos ayında tamamlamıştı. Şirket önümüzdeki 10 yıllık dönemde 10 milyar dolarlık bir yatırımın planlandığını da daha önce açıklamıştı.

Xiaomi’nin bu konudaki ciddiyetini gösteren bir diğer hamle de DeepMotion’ı satın alması olmuştu. DeepMotion, otonom sürüş teknolojileri üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmıştı. Xiaomi’nin elektrikli otomobil projesinde görev yapacak çok sayıda personeli işe aldığı da biliniyor.

Yine de, Xiaomi otomotiv pazarına ilişkin planlarını henüz netleştirmiş değil. Şirketin üretimi kendi bünyesinde mi gerçekleştireceği, yoksa üçüncü bir tarafa mı devredeceği belirsizliğini koruyor. Otomobil üretiminin oldukça zorlu bir süreç olması, Xiaomi’nin başka bir şirketle iş birliği yapması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER