Teknoloji

Xiaomi CEO’su iPhone kullanırken yakalandı

iphone 11 pro max şeffaf kılıf 12

Akıllı telefon üreticilerinin birbirlerinin çıkardıkları ürünleri yakından incelemesi doğal bir durum. Bu incelemeler kimi zaman en üst seviyedeki yöneticiler tarafından bile yapılabiliyor. Burada önemli olanın söz konusu işi dışarıya belli etmemek olduğu söylenebilir. Ancak Xiaomi CEO’su Lei Jun, bu konuda kendisi için “talihsiz” olarak nitelenebilecek bir olay yaşadı.

Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yapılan paylaşımlarda, kullanıcının paylaşımı hangi cihaz üzerinden yaptığı görülebiliyor. Lei Jun’un kısa süre önce yaptığı paylaşımlardan birinin üzerinde “iPhone ile paylaşılmıştır” ifadesinin yer alması, Lei’nin “yakalanmasına” neden oldu.

Xiaomi’nin ortaklarından Pan Jiutang hemen devreye girdi ve Lei’nin rakiplerinin telefonunu yakından incelemesinin doğal olduğunu dile getirdi. Ancak bu savunmaya karşı argümanların gelişi de fazla zaman almadı. Bazı kullanıcılar iPhone 11 serisinin çıkışının üstünden uzun bir zaman geçtiğini belirtirken, bazı kullanıcılar da Lei’nin paylaşımının iPhone’u ana telefonu olarak kullandığını gösterdiğini öne sürdü.

Kısa bir süre sonra tartışma yaratan paylaşımını silen Lei, aynı içeriği bu kez Mi 10 Pro olarak kullanarak yenide Weibo’ya gönderdi.

xiaomi ceo iphone
Lei Jun’un sildiği Weibo paylaşımı

Xiaomi CEO’su bu tarz bir olayla karşılaşan ilk isim değil. Daha önce başka teknoloji şirketlerinin çalışanları da iPhone kullanırken yakalanmıştı. Buna ek olarak, Android telefonların reklamında oynayan kimi ünlü isimlerin de aslında iPhone kullandığının ortaya çıktığı durumlar olmuştu. Ancak bu sefer olayın kahramanının bir CEO olması, yaşananı biraz daha ilginç hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER