Teknoloji

Xiaomi Black Shark 2 TENAA belgelerinde görüldü

xiaomi black shark helo

Akıllı oyun telefonu pazarındaki nüfus, yavaş yavaş artmaya devam ediyor. Razer Phone 2 için geri sayım devam ederken, Nokia’nın da bir oyun telefonu hazırlığı içinde olduğu söyleniyor. Xiaomi Black Shark 2 de beklenenden çok daha önce gözler önüne çıkacak gibi görünüyor.

İlk Black Shark oyun telefonu, altı aydan kısa bir süre önce tanıtılmıştı. Dolayısıyla Black Shark 2 hakkındaki haberlerin sürpriz niteliği taşıdığını söylemek gerekiyor. İki telefon arasındaki sürenin kısalığı, Black Shark 2’de de Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunması ihtimalini yükseltiyor.

Çin’de AWM-A0 adıyla sertifika alan telefonun Black Shark 2 adını taşıyıp taşımayacağı henüz bilinmiyor. TENAA belgelerinde boy gösteren cihaz, görsel açıdan selefinden pek farklı görünmüyor. Genel tasarım canlı ve agresif çizgisini korurken, bazı küçük farklar dikkat çekiyor. Orijinal Black Shark’ta parmak izi tarayıcısı ekranın hemen altında yer alıyordu. Xiaomi Black Shark 2’de ise parmak izi tarayıcısının arka panele taşındığı görülüyor.

Belgelere göre, Xiaomi Black Shark 2 tıpkı selefi gibi 5.99 inç büyüklüğünde bir ekrana ve 4000 mAh kapasiteli bir pile sahip olacak. Ekran çözünürlüğü, depolama alanı, bellek ve görüntüleme sensörü gibi bileşenlere ilişkin bilgiler henüz belirsizliğini koruyor. Ancak telefonun Çin’de sertifika alması, cihazın yakında resmiyet kazanabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER