Teknoloji

Xiaomi Android cihazlarında Microsoft Office ve Skype uygulamalarını ön yüklü olarak sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi android microsoftMicrosoft bir popüler Android cihaz üreticisini daha uygulamalarını ön yüklü olarak sunması için ikna etti. Xiaomi ve Microsoft, Office ve Skype uygulamalarını Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi Note 3 ve Redmi 3 modellerinde ön yüklü sunmak için anlaşmaya vardı. Microsoft’un Asus, Dell, Samsung ve Sony gibi şirketlerle yaptığı işbirliklerinde olduğu gibi, Xiaomi ortaklığı da patent lisanslama anlaşması temeline dayanıyor. Söz konusu anlaşmanın detayları açıklanmasa da, Xiaomi’nin 1500 Microsoft patentinin lisansına sahip olduğu belirtildi.

Xiaomi Android cihazlarında Skype ve Office uygulamalarını ön yüklü olarak sunmaya eylül ayından itibaren başlayacak. Microsoft bu işbirliği sayesinde Çin pazarına ulaşmak için kendisine yeni bir yol daha açmış oldu.

Xiaomi, IDC tarafından açıklanan rakamlara göre dünyanın en büyük beş akıllı telefon üreticisi arasında yer alıyor. Şirketin anavatanı Çin’de gösterdiği başarı, pazar payındaki artışın en önemli faktörleri arasında değerlendiriliyor. Xiaomi’nin giderek artan pazar payının ve Çin’deki etkisinin Microsoft’u işbirliği konusunda iştahlanlandıran nedenler olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Microsoft ve Xiaomi arasındaki iş ilişkisinin geçmişi ise daha eskiye dayanıyor. Redmond merkezli şirket, Azure ile Xiaomi’nin MiCloud servisine altyapı sağlıyor. Xiaomi MiPad ise kutusundan Windows 10 işletim sistemiyle çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER