Teknoloji

Xiaomi akıllı telefon portföyünü genişletmeye hazırlanıyor

Xiaomi abd elektrikli otomobil

xiaomi akilli telefonÇinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi için son iki yılın çok iyi geçtiğini söylemek pek mümkün değil. Büyümesi yavaşlayan Xiaomi, ana vatanındaki akıllı telefon pazarında dördüncü sıraya geriledi. Oppo ve Vivo gibi rakipleri, şirketi geride bıraktı. Xiaomi akıllı telefon portföyünü genişleterek bu durumu değiştirmeyi planlıyor.

Digitimes’ın haberine göre, endüstri kaynakları 2017’nin ilk çeyreğinde Xiaomi adına bu trendin devam etmesini öngörüyor. Kısa süre önce piyasaya çıkan Mi Mix ve Mi Note 2’nin de bu durumu yakın vadede değiştiremeyeceği düşünülüyor.

Xiaomi’nin içinde bulunduğu durumdan çıkış için de bir strateji geliştirdiği konuşuluyor. Şirketin 2017’de akıllı telefon portföyüne daha fazla orta ve üst segment cihaz ekleyeceği iddia ediliyor. Kaynaklar, Xiaomi’nin belli parça ve bileşenler için tedarik zincirini de genişleteceğini iddia ediyor.

Xiaomi akıllı telefon alanındaki çalışmalarını farklı kollardan yürütüyor

Xiaomi, Pinecone adını taşıyan mobil yongasını 28 Şubatta duyuracağını da doğrulamıştı. Mobil yonga üretiminin Xiaomi’ye akıllı telefon pazarında nasıl bir fayda sağlayacağını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER