Teknoloji

Xiaomi ABD, Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa’da aksesuar satışına başlıyor

Xiaomi elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi-Logo-050115

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki ilk mağazalarını 19 Mayısta faaliyete geçirecek. Söz konusu mağazalarda aksesuar satışına odaklanacak olan Xiaomi, böylelikle Batı’da akıllı telefon satışına başlamadan önce kendisini bir hazırlık döneminden geçirecek.

ABD, Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa’da açılacak mağazalar, beş yaşındaki Xiaomi’nin Çin ve gelişmekte olan pazarlar dışındaki ilk adımları olacak. Şirket uzun süre boyunca patent ihlâli suçlamalarıyla mücadele etmesinin ardından şansını gelişmiş pazarlarda deneme kararı aldı.

Xiaomi mağazalarında kulaklıklarını, taşınabilir şarj paketlerini ve oldukça iyi yorumlar alan egzersiz takip cihazı MiBand’i satacak. Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun, halihazırda dünyanın en büyük beş akıllı telefon üreticisi arasında yer alan 45 milyar dolar değerindeki şirketini zirveye taşımayı amaçlıyor. Xiaomi’nin mevcut konumunu Çin pazarındaki başarısı sayesinde elde ettiğini ayrıca hatırlatmakta fayda var.

Xiaomi’nin Çin dışındaki macerasındaysa bugüne kadar işlerin pürüzsüz gittiğini söylemek pek mümkün değil. En önemli gelişmekte olan pazarlar arasında yer alan Hindistan’daki macerası sorunlu başlayan Xiaomi, patent ihlâli iddiaları ve satış yasaklarıyla karşı karşıya kalmıştı. Xiaomi’nin akıllı telefonlarını ABD ve Avrupa’da satışa sunması durumunda da benzer bir tabloyla karşılaşabileceği belirtiliyor.

Apple’ın baş tasarımcısı Jony Ive, daha önce yaptığı bir açıklamada Xiaomi’nin iPhone’u kopyaladığı iddiasına yönelik olarak “Bu hırsızlıktır ve tembelliktir. Bunu kabul edilebilir bir durum olarak görmüyorum.” ifadesini kullanmıştı. Xiaomi kurucusu Lin Bin ise şirketin ABD’de gerçekleştirdiği ilk basın etkinliğinde fikri mülkiyetin kendileri açısından en önemli noktalar arasında yer almadığını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER