Teknoloji

Xiaomi ABD akıllı telefon pazarına 1 yıl içinde girmeyi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi abdXiaomi, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri arasında yer alıyor. Bu gücünü Asya pazarındaki etkinliğinden alan şirket, şimdi kendisini yeni ve zorlu bir sahada test etmeye hazırlanıyor. Xiaomi ABD akıllı telefon pazarına 2018’de veya 2019’un başlarında merhaba demeyi planlıyor. Şirket, kısa süre önce Batı Avrupa açılımını gerçekleştirmişti.

Xiaomi’nin ABD’ye ilişkin planlarını şirketin başkanı Lei Jun açıkladı. Lei, 2018’in sonu itibarıyla ABD’de akıllı telefon satmaya başlamak istediklerini belirtirken, bunun 2019’un başlarına da kalabileceğini sözlerine ekledi.

Xiaomi için ABD yabancı bir pazar değil. Şirket hâli hazırda ülkede çeşitli ürünler satıyor. Bu ürünler arasında Android TV set üstü kutusu Mi TV, iki farklı kulaklık, bir taşınabilir şarj ünitesi ve 360 derece kamera bulunuyor.

Xiaomi’nin ABD’deki başarısında ülkedeki mobil operatörlerle olan ilişkisi belirleyici olacak gibi görünüyor. Ülkede mobil operatörlerle iyi işbirlikleri kuran bir diğer Çinli telefon üreticisi ZTE, hatırı sayılır bir pazar payına ulaşmış durumda.

Xiaomi ABD macerasında Amerikan istihbarat örgütlerinden gelecek uyarılarla da mücadele etmek zorunda kalabilir. FBI ve CIA gibi kuruluşların direktörleri, Amerikan vatandaşlarının ZTE ve Huawei gibi Çinli üreticilerinin telefonlarını kullanmamalarını önermişti. Huawei’nin ABD’de devlet sözleşmeleri için teklif vermesi 2014’te yasaklanmış, bu durum şirketin ABD pazarında söz sahibi olmasını zorlaştırmıştı.

İLGİLİ HABERLER