Teknoloji

Xiaomi 14 Ultra’nın pil kapasitesi ve tanıtım tarihi için yeni iddialar

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 ve 14 Pro geçtiğimiz ayın son günlerinde tanıtılmıştı. Bu ikilinin yanına fazla zaman geçmeden Ultra modelin ekleneceğine de kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce de dedikoduların öznesi olan Xiaomi 14 Ultra hakkındaki en yeni sızıntı, hem telefonun tanıtım tarihi hem de pil kapasitesi konusunda bilgi edinmeyi mümkün kılıyor.

Çin kaynaklı bu sızıntıya göre, akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5500 mAh kapasiteli pili verecek. Bu da pil kapasitesinde Xiaomi 13 Ultra’ya kıyasla 500 mAh bir artış yapıldığı anlamına geliyor. Haberde pil kapasitesindeki artışın telefonun kamerasıyla çekim süresini uzatmak için yapılmış olabileceği belirtiliyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’a göre, Xiaomi’nin en yeni amiral gemisi telefonu 2024’ün mart ayı itibarıyla kullanıcıların karşısına çıkacak. Xiaomi 13 ve 13 Pro 2022’nin aralık ayında, 13 Ultra ise geçtiğimiz mart ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla 14 Ultra’nın tanıtımının da mart ayında yapılması mantıklı görünüyor. Serinin üyelerinin tanıtım tarihleri arasındaki mesafenin uzaması ise Xiaomi 14 ve 14 Pro’nun seleflerine kıyasla daha erken bir dönemde duyurulmasından kaynaklanıyor.

Xiaomi 14 Ultra hangi özelliklerle gelecek?

Xiaomi 14 Ultra’nın QHD+ çözünürlüklü, 6.7 inç büyüklüğünde 120 Hz bir OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Tıpkı serinin diğer iki üyesi gibi, 14 Ultra’nın da kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunacak. Telefonda ana kamera görevini ise 1 inçlik Sony Lytia LYT-900 sensörün üstleneceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER