Manşetler

Xiaomi 14 serisinin tanıtım tarihi için resmi açıklama geldi

Xiaomi yeni amiral gemisi telefonlarının ekim ayı içinde tanıtılacağını daha önce açıklamıştı. Söz konusu tanıtım için beklenen kesin tarih de nihayet paylaşıldı. Şirketten yapılan duyuruya göre, Xiaomi 14 ve 14 Pro, 26 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak.

Tanıtım etkinliği Xiaomi’nin ana vatanı Çin’de gerçekleştirilecek. Şirket etkinlikte Leica ile birlikte geliştirilmiş kamera sistemlerine sahip telefonlarının yanı sıra bir süre önce duyurusunu yaptığı HyperOS platformuyla ilgili detayları da paylaşacak. HyperOS ilk defa bu yeni telefonlarda boy gösterecek.

Xiaomi’nin yeni telefonlarının ikisinin de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacağı şimdiden biliniyor. Etkinlikte iki cihazın tanıtılması da kesin gibi görünüyor. Xiaomi’nin seriye önümüzdeki dönemde bir Ultra model ekleyip eklemeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

xiaomi 14

Sızıntılara göre, her iki telefon da siyah, beyaz ve yeşil renk seçenekleriyle gelecek. Standart modelde renk seçeneklerinden birinin pembe olacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Xiaomi’nin Pro versiyon için 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanına sahip bir versiyon seçeneği sunacağı da konuşulan bir diğer söylenti.

Xiaomi 14 serisinin üyeleri farklı şarj hızlarıyla gelecek

Xiaomi 14’te şarj hızının 90W olması, Pro versiyonda ise bu hızın 120W’a çıkması bekleniyor. İki telefonun da kare şeklinde kamera modülleriyle gelmesi ancak bu modüllerdeki kamera şekillerinin farklı olması öngörülüyor.

Önümüzdeki üç gün içinde telefonlarla ilgili yeni paylaşımlar gelmesi sürpriz olmayacaktır. Xiaomi 14 serisinin dünyaya 2024’ün ilk günlerinde açılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER