Teknoloji

Xiaomi 14 Pro’nun tasarımı ortaya çıktı

xiaomi 14 pro

Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro’nun 27 Ekim’de tanıtılacağı söyleniyor. Xiaomi’den henüz telefonlar hakkında bir paylaşım gelmese de, OnLeaks tarafından paylaşılan görseller sayesinde Pro versiyonun neye benzediğini görmek şimdiden mümkün oldu.

Tıpkı Xiaomi 13 Pro gibi, 14 Pro da ön kameranın ekranın orta üst kısmına yerleştirildiği bir ekrana sahip. Ancak 13 Pro’da 6.73 inç olan ekran büyüklüğünün 14 Pro’da 6.6 inçe ineceği söyleniyor.

Arka panelde ise kare şeklindeki büyük kamera modülü göze çarpıyor. Bu modüle bazı sensörlerle birlikte dört kameranın yerleştirilebileceği belirtiliyor.

Telefonun düz ve metal bir çerçeveye sahip olduğu da sızıntının gösterdikleri arasında yer alıyor. Ses kontrol tuşları ve güç butonu sağ kenara yerleştirilirken, sol kenarın boş bırakıldığı görülüyor.

Xiaomi 14 Pro’da SIM kart yuvası alt kenara yerleştirilecek

Alt kenarda ise USB-C girişi, SIM kart yuvası, mikrofon ve hoparlör yer alıyor. Üst kenarda ikinci bir hoparlörün yer alması da dikkat çeken bir diğer unsur oluyor. OnLeaks’in verdiği bilgiye göre, 14 Pro’nun kalınlığı 8.7 mm. Ancak kamera çıkıntısıyla birlikte kalınlık 13.1 mm’ye yükseliyor. Telefonun ağırlığı ise bilinmiyor.

  • xiaomi 14 pro

Eğer iddia edilen tanıtım tarihi doğruysa, önümüzdeki günlerde Xiaomi 14 Pro hakkında daha fazla sızıntıyla karşılaşmamız sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER