Teknoloji

Xiaomi 14’ün küresel lansmanı MWC 2024’te yapılabilir

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 ve 14 Pro geçtiğimiz ekim ayında tanıtılmış ve Xiaomi’nin ana vatanı Çin’de satışa sunulmuştu. Akıllı telefonların önümüzdeki aylarda küresel pazara açılması beklenirken, çıkış takviminin de Xiaomi 13’e benzer olacağı söyleniyor. Daha önce çıkan bir haberde Xiaomi’nin Pro versiyonu Çin dışında satışa sunmayabileceği belirtilirken, yeni bir haber de küresel lansman için net bir işaret veriyor.

Xiaomi 14’ün küresel tanıtımının şubat ayında İspanya’nın Barselona şehrinde gerçekleştirilecek 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2024) yapılacağı söyleniyor. MWC 2024’ün resmi tarihleri 26-29 Şubat olsa da, şirketlerin resmi açılıştan hemen önce etkinlikler düzenlediği biliniyor. Dolayısıyla Xiaomi’nin de etkinliğini 25 Şubat tarihinde gerçekleştirmesi ihtimaller arasında yer alıyor.

En yeni gelişme, Xiaomi’nin kendi geleneğini sürdüreceği anlamına geliyor. Şirket, Xiaomi 13 ve 13 Pro’nun küresel lansmanını da MWC 2023’ün resmi başlangıcından hemen önce yaptığı bir etkinlike gerçekleştirmişti. Akıllı telefonun Hindistan’da da Avrupa’dakine benzer bir zamanda piyasaya çıkması bekleniyor.

Xiaomi 14, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili ilk cihazlardan biri olan Xiaomi 14’te 6.36 inç büyüklüğünde 1.5K çözünürlüklü LPTO AMOLED ekran kullanıcıları karşılıyor. Yenileme hızı 120 Hz olan ekran, telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 50 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ve yine 50 megapiksel çözünürlüklü telefoto kamera sistemi tamamlıyor. Hem ana kameranın hem de telefoto kameranın optik görüntü sabitleme desteğine sahip olduğunu belirtmekte fayda var. 8K video kaydı yapabilen telefonda 32 megapiksel çözünürlüklü ön kamera mevcut.

İLGİLİ HABERLER