Teknoloji

Xiaomi 14 serisi 10 gün içinde neredeyse 1,5 milyon satış rakamına ulaştı

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 serisi piyasaya çıktıktan sonra 10 gün içinde 1,45 milyon satış rakamına ulaştı. Wall Street Insight tarafından hazırlanan rapor, telefonun satışa sunulduğu 31 Ekim ile 10 Kasım arasındaki satışları kapsıyor. 1,45 milyon satış rakamı, Xiaomi’nin amiral gemisi telefon serisi için bir rekor niteliği taşıyor.

Rapora göre, Xiaomi yeni amiral gemisi telefonunun gördüğü ilgi sayesinde Çin’de yılın 44. haftasını zirvede kapattı. Xiaomi’yi Çin’in diğer önde gelen akıllı telefon üreticileri Huawei ve Honor takip ediyor.

Xiaomi resmi Weibo hesabından bir paylaşım yaparak ülkede “Bekarlar Günü” olarak kutlanan ve aynı zamanda büyük bir alışveriş festivali olan 11 Kasım tarihinde tüm kanallar aracılığıyla 22.4 milyar yuan (89,52 milyar TL) satış yaptığını açıkladı. Bunun bir şirket rekoru olduğunu belirtmekte fayda var.

Xiaomi 14 hangi özelliklere sahip?

Xiaomi 14 ve 14 Pro, 26 Ekim’de gözler önüne çıkmıştı. Akıllı telefonların kalbinde Qualcomm’un en yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor. Xiaomi 14 serisinin iki üyesinde de Leica ile birlikte geliştirilen arka kameralar kullanıcıları karşılıyor. Her iki modelde de ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 50 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ve yine 50 megapiksel çözünürlüklü telefoto kamera sistemi tamamlıyor. Hem ana kameranın hem de telefoto kameranın optik görüntü sabitleme desteğine sahip olduğunu belirtmekte fayda var. 8K video kaydı yapabilen iki telefonda da 32 megapiksel çözünürlüklü ön kamera mevcut.

İLGİLİ HABERLER