Teknoloji

Xiaomi 13 Ultra’nın tasarımı resmi görsellerle doğrulandı

xiaomi 13 ultra

Xiaomi 13 Ultra, 18 Nisan’da resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken, Xiaomi’den gelen en son paylaşım telefonun tasarımını gözler önüne seriyor. Şirketin Weibo hesabı aracılığıyla paylaşılan resmi görseller, daha önceki sızıntıları gösteriyor. Kamera modülünün büyük çıkıntısı hemen göze çarpıyor.

13 Ultra’nın kasasında metal alaşımının tercih edildiği, arka panelin ise suni deriyle kaplandığı görülüyor. Suni derinin anti-bakteriyel özelliklerinin bulunduğu, kire karşı dayanıklı olduğu ve sararmayacağı Xiaomi tarafından paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Suni derinin kamera çıkıntısının yanına kadar yükselmesi görsellerde fark edilen bir diğer unsur oluyor. Xiaomi’den verilen bilgiye göre, telefonun kalınlığı 15.6 mm’ye kadar yükseliyor.

xiaomi 13 ultra

Paylaşılan görseller sayesinde telefonun büyük kamera modülüne daha yakından bakmak mümkün hâle geliyor. Bu modülde üç adet 50 megapiksel Sony IMX858 sensörün yer aldığı, ana kamera görevini ise 1 inçlik Sony IMX989 sensörün üstlendiği bilinenler arasında yer alıyor.

xiaomi 13 ultra

Xiaomi’nin yeni telefonu için hazırlanan bir video da paylaşıldı. Burada telefonun yeşil renk seçeneğini görmek de mümkün oluyor.

Xiaomi 13 Ultra’nın ekranıyla ilgili bilgiler de verildi

Xiaomi 13 Ultra’nın LPTO OLED ekranıyla ilgili bazı bilgileri de şimdiden verdi. Xiaomi ve China Star tarafından birlikte geliştirilen ekran, 3200 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Maksimum parlaklık seviyesi 2600 nit olan ekran, HDR desteğine de sahip.

xiaomi 13 ultra

İLGİLİ HABERLER