Teknoloji

Xiaomi 13 Ultra görsellerinde büyük kamera çıkıntısı göze çarpıyor

xiaomi 13 ultra

Xiaomi 13 Ultra bu ay içinde kullanıcılarla buluşacak. Ancak Xiaomi telefonun tasarımı konusunda şu ana kadar resmi bir ipucu vermiş değil. OnLeaks ve SmartPrix tarafından paylaşılan üç boyutlu tasarım taslakları sayesinde telefonun nasıl görüneceği konusunda bir fikir edinmek mümkün oluyor.

Tasarımın Xiaomi 12S Ultra’ya kıyasla biraz daha sadeleşmiş olması dikkat çekiyor. 1 inç büyüklüğündeki Sony IMX989 sensörü daha fazla kalınlık gerektirdiği için Xiaomi’nin yine çifte çıkıntıyı tercih ettiği görülüyor. Ancak bir önceki modelin “yığılmış” tasarımından farklı olarak 13 Ultra’da alt seviyenin arka panelin geri kalanıyla birleştirilmeye çalışılması dikkat çekiyor.

Çıkıntı hesaba katılmadığında telefonun boyutlarının 163.2 x 74.6 x 9.57 mm olduğu belirtiliyor. Çıkıntıyla birlikte kalınlık 15.61 mm’ye yükseliyor. Xiaomi 12S Ultra’nın çıkıntısız kalınlığının 9.5 mm, çıkıntılı kalınlığının ise 13.5 mm olduğunu hatırlatmakta fayda var.

xiaomi 13 ultra

Bu sayıların Xiaomi 13 Ultra tanıtıldığında bir kez daha kontrol edilmesi gerekiyor. Ancak mevcut bilgiler kullanıcıları büyük bir telefonun beklediğini gösteriyor. Akıllı telefonun arka panelinin suni deri kaplı olacağı tahmin ediliyor.

13 Ultra’nın arkasında dört kameranın bulunması bekleniyor. Bunun Xiaomi 12S Ultra ve 13 Pro’nun arka kamera sayısından bir fazla olduğunu belirtmek gerekiyor. Ekstra kameranın orta menzilli bir zoom lens olması ve bu lensin ana kamera ve 75 mm periskop kameranın arasındaki boşluğu doldurması öngörülüyor.

xiaomi 13 ultra

Xiaomi 13 Ultra Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelecek

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin yer alacağı söyleniyor. 90W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 4900 mAh pil ve 6.7 inç 120 Hz kavisli AMOLED ekran da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

xiaomi 13 ultra

Xiaomi 13 Ultra tüm dünyada kullanıcılarla buluşacak. Telefonun 20 Nisan’da Çin’de gözler önüne çıkması ve daha sonraki bir tarihte dünyaya açılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER