Teknoloji

Xiaomi 13 Ultra için özel kamera aksesuarı hazırladı

xiaomi 13 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi 13 Ultra, 18 Nisan’da gözler önüne çıkacak. Şirket, 13 Ultra’nın sadece güçlü kameralara sahip bir akıllı telefon olmanın ötesine geçerek profesyonel bir kamera olacağını iddia ediyor. Xiaomi bu iddiasını desteklemek adına yeni telefonu için “67 mm filtre adaptörü” adını taşıyan bir aksesuar çıkarmaya hazırlanıyor.

Xiaomi’den paylaşılan görselde, sadece gizemli bir gölge görünüyor. Ancak parlaklık artırıldığında bu gölgenin hem bir kılıfa hem de bir fotoğraf makinesine benzeyen, yeşil deriyle kaplanmış gibi görünen bir aksesuara ait olduğu anlaşılıyor.

Bu kılıfta gerçekten E67 Leica 67 UVa II filtrenin bulunması bekleniyor. Benzer bir yaklaşımı daha önce Sony de Xperia Pro serisinde uygulamıştı. Xiaomi’nin bu sinematik deneyimi daha üst seviyeye taşımak için özel bir uygulama hazırlayıp hazırlamadığı merak ediliyor.

xiaomi 13 ultra

Xiaomi 13 Ultra dört 50 megapiksel kamerayla gelecek

Xiaomi 13 Ultra’da Sony tarafından üretilmiş dört adet 50 megapiksel kamera sensörü kullanıcıları bekliyor. Ana kamera görevini 1 inç büyüklüğündeki IMX 989 sensör üstlenecek. Diğer üç kamerada ise Sony IMX858 sensör mevcut. Xiaomi’nin yeni telefonunda Snapdragon 8 Gen 2 gibi diğer yeni teknolojilere de yer verilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER