Teknoloji

Xiaomi 12S ve 12S Pro hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

xiaomi 12s

Xiaomi’nin akıllı telefon pazarındaki yeni hamleleri konusunda kafa karışıklığı biraz azalmış durumda. Şirketin 12 Ultra dışında üst segmentte konumlanacak iki model daha çıkarması bekleniyor. Xiaomi 12S ve 12S Pro adını taşıyacağı söylenen bu telefonlar daha önce test sonuçlarında ve gerçek hayattan bir fotoğrafta görülmüştü.

Akıllı telefonların kamera modüllerinde Leica logosunun bulunacağı fotoğraf sayesinde ortaya çıkmıştı. Yeni bir sızıntı, Xiaomi’nin yeni telefonlarıyla ilgili daha fazla detayı gözler önüne seriyor.

Buna göre, 12S için kullanıcılara üç farklı yapılandırma seçeneği sunulacak. 8 GB RAM isteyenler 128 veya 256 GB depolama alanını tercih edebilecek. 12 GB RAM’e sahip versiyon ise 512 GB depolama alanıyla gelecek. 12S’in kalbinde ise Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci bulunacak.

12S Pro içinse Snapdragon 8 Plus Gen 1’in yanı sıra Dimensity 9000 seçeneği kullanıcıların karşısına çıkacak. Snapdragon işlemcili versiyon 12S ile aynı yapılandırma seçeneklerine sahip olacak. Dimensity 9000’e ise ya 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı ya da 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanı eşlik edecek. 12S Pro’nun Snapdragon işlemcili versiyonu 120W şarj desteğiyle gelecek.

Xiaomi 12S serisinin mevcut 12 serisinden ne kadar farklı olacağı bilinmiyor. Şu ana kadarki sızıntılar, Xiaomi’nin Leica ile olan iş birliğini ön plana çıkarmak için bu telefonları hazırladığını düşündürüyor. Yine de, daha net bir karar vermek için daha fazla detay görmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER