Teknoloji

Xiaomi 12 Ultra büyük pil ve yüksek hızlı şarj desteğiyle gelecek

xiaomi 12 ultra

Xiaomi 12 Ultra hakkında pek çok detay sızıntılar sayesinde biliniyor. Telefonun tasarımını gösterdiği söylenen görseller de bir süredir etrafta dolaşıyor. 12 Ultra’ya dair en yeni iddia ise telefonun pil kapasitesi ve şarj hızıyla ilgili.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4900 mAh kapasiteli pil verecek. Bu pilin 120W şarj desteğine sahip olacağı da paylaşımda belirtilenler arasında yer alıyor.

Xiaomi 12 Pro’da 4600 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Ancak 120W şarj hızı bu telefonda da mevcut. Dolayısıyla Xiaomi’nin üst segmentte konumlandırdığı telefonları için şarj hızı konusunda bir standart belirlediği söylenebilir.

12 Ultra’nın pil kapasitesi Pro versiyondan fazla olacak gibi görünse de, selefinin çok az da olsa gerisinde kalacağa benziyor. Xiaomi Mi 11 Ultra’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor.

Xiaomi 12 Ultra için henüz resmi bir tanıtım tarihi açıklanmış değil. Xiaomi 12 serisinin küresel lansmanı 15 Mart’ta gerçekleştirilecek. Ancak bu etkinlikte Ultra’nın tanıtılıp tanıtılmayacağı konusunda net bir işaret verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER