Teknoloji

Xiaomi 12 Ultra’nın kamera sistemi hakkında can sıkan iddia

xiaomi 12 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi 12 ve 12 Pro tanıtılsa da, serinin en güçlü üyesi olması beklenen Xiaomi 12 Ultra henüz gözler önüne çıkmış değil. Telefonla ilgili haberler bir süredir etrafta dolaşırken, bunların en yenisi akıllı telefonun tahmin edildiği kadar güçlü olmayabileceğini ve selefiyle bazı özellikleri paylaşabileceğini gösteriyor.

Xiaomi 12 Ultra’yla ilgili en güncel iddiaları ünlü duyumcu Digital Chat Station paylaştı. Bu paylaşıma göre, telefon kamera tarafında herhangi bir iyileştirme sunmayacak. Xiaomi 12 Ultra’nın da üçlü bir kamera sistemi taşıması ve bu sistemde ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstlenmesi bekleniyor. Ana kameraya 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve yine 48 megapiksel periskop telefoto kameranın eşlik edeceği söyleniyor.

Bu yeni bilginin Xiaomi 12 Ultra’nın kamera sistemi için büyük beklentileri olanları üzeceğini tahmin etmek pek zor değil. Yine de, her şeyin henüz söylenti aşamasında olduğunu ve umudun tamamen kesilmediğini belirtmek gerekiyor. Dedikodularda telefonun süper telefoto periskop kamerayla gelebileceği öne sürülse de, bunun Xiaomi Mi 11 Ultra’daki 5x lens ile aynı olup olmayacağı bilinmiyor.

Xiaomi 12 Ultra’da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü yeni Sony IMX707 sensörün üstleneceği biliniyor. Xiaomi Mi 11 Ultra’da ise ana kamerada Samsung ISOCELL GN2 kullanılıyor. Dolayısıyla sürpriz ihtimalini göz ardı etmemekte fayda var.

Xiaomi 12 Ultra için henüz bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak daha önceki haberlerde telefonun 2022’nin ilk çeyreğinde resmiyet kazanabileceği belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER