Teknoloji

Xiaomi 12 Ultra gelişmiş telefoto kamerayla gelecek

xiaomi mi 11 ultra 12

Xiaomi 12 serisinin yakında resmiyet kazanması bekleniyor. Yeni bir sızıntı, serinin amiral gemisi olması beklenen Xiaomi 12 Ultra hakkında önemli bir bilgiyi gözler önüne seriyor. Buna göre, akıllı telefonda gelişmiş telefoto yeteneklerini beraberinde getirecek yeni bir sensör kullanılacak.

Xiaomi 12 serisinin yılın son günlerinde veya ocak ayında tanıtılması öngörülüyor. Şirketin yıl bitmeden Xiaomi 12’yi Çin’de piyasaya çıkarıp Pro ve Ultra modeller için 2022’yi beklemesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Bu yeni sızıntı, Xiaomi 12 Ultra’nın ihtiyaç duyduğu heyecanı sağlamaya yardımcı olabilir.

Çinli duyumcu Bald Panda’nın paylaşımına göre, Xiaomi 12 Ultra’da geliştirilmiş bir telefoto kamera bulunacak. Şirketin Mi 11 Ultra’daki 1/2 inç 48 megapiksel sensörü 1/1.5 inç 50 megapiksel sensörle değiştireceği söyleniyor.

ISOCELL GN5, Sony IMX766 ve OmniVision OV50A sensörlerin hepsi bu tarife uyuyor. Xiaomi uzun süredir Samsung’un kamera donanımını tercih ettiği için bu telefonda da ISOCELL GN5’in kullanılması ihtimali daha yüksek görünüyor.

Daha önce çıkan bir habere göre, Xiaomi 12 Ultra 50 megapiksel çözünürlüklü üç arka kamera taşıyacak. Bu son iddia da söz konusu haberi destekliyor. Akıllı telefonda ana kamera görevini de ISOCELL GN2 sensörün üstleneceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER