Teknoloji

Xiaomi 12 serisinin tanıtım tarihi için yeni iddia

xiaomi 12

Xiaomi Mi 11 Ultra’yı geçtiğimiz mart ayında tanıtmış, nisan ayında da küresel ölçekte satışa sunmuştu. Çinli üreticinin yakında yeni amiral gemisi telefonlarını da gözler önüne çıkaracağı biliniyor. Xiaomi 12’nin tanıtımının da bu yıl bitmeden gerçekleştirilmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Yeni bir iddiaya göre, Xiaomi 12 serisinin üyeleri 28 Aralık’ta gözler önüne çıkacak.

Daha önceki haberlerde, Xiaomi 12’nin 12 Aralık’ta resmiyet kazanabileceği söylenmişti. Bu tarih, Çin’de ay ortasında ülke genelinde gerçekleştirilen alışveriş festivaline denk geldiği için mantıklı görünmüştü.

Ancak ünlü duyumcu Digital Chat Station, telefonun 28 Aralık’ta resmiyet kazanacağını iddiasını gündeme getirdi. Resmi bir açıklama olmasa da, Weibo’da paylaşılan bir Xiaomi belgesinde 28 Aralık tarihini görmek mümkün oluyor.

Serinin üyelerinde Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz AMOLED ekranların bulunması bekleniyor. Ancak orta segmentte konumlanacağı söylenen Xiaomi 12X modelinin 6.28 inç 1080p ekranla geleceği konuşuluyor. 12X’te 50 megapiksel ana kamera, 4500 mAh pil, 67W kablolu ve 33W kablosuz şarj gibi özelliklerin de kullanıcıları karşılayacağı söyleniyor. Xiaomi 12’nin standart versiyonunda ise 100W hızlı şarj desteğinin mevcut olacağı konuşuluyor.

Xiaomi 12X’in kalbinde Qualcomm Snadpdragon 870 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işemci daha önce Mi 11X ve Realme GT Neo 2 gibi cihazlarda da tercih edilmişti. Serinin daha üst segment modellerinde ise Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Xiaomi’nin MIUI 13 arayüzünü Xiaomi 12’de test ettiği de söylentiler arasında yer alıyor.

Xiaomi 12 serisinin üyelerinden birinde 200 megapiksel çözünürlüklü kameranın bulunacağı iddiası da etrafta dolaşıyor. Bunun serinin Ultra versiyonunda sunulabilecek bir özellik olduğu söylenebilir. Serinin üyelerinin fiyatları konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER