Teknoloji

Xiaomi 12 serisinin küresel pazarlara gelişine dair yeni tahmin

xiaomi 12 pro

Xiaomi 12 serisi, Snapdragon 8 Gen 1 amiral gemisi işlemcisiyle çalışan ilk cihazlardan biri olarak geçen ayın sonlarında tanıtılmıştı. Yeni Android telefon modelleri ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Ne yazık ki, etkinlik sırasında küresel pazarda piyasaya çıkış hakkında herhangi bir haber verilmedi.

Şimdiyse, Twitter’ın sık sık bilgi veren kaynaklarından biri olan Mukul Sharma, MySmartPrice sitesine, Xiaomi 12 serisinin şubat ayının sonunda veya mart ayının başında Çin dışında piyasaya çıkacağını söyledi. Ayrıca sızıntı kaynağı serinin Hindistan’daki lansmanının ise aynı zamanlarda veya verilen zaman aralığından kısa bir süre sonra gerçekleşeceğini dile getirdi.

Şubat sonu veya mart başı için planlanan bir çıkış, geçen yılın Mi 11 çıkış zaman çizelgesine kıyasla hafif bir gecikmeye karşılık gelebilir. Önceki Xiaomi amiral gemisi modelleri, Aralık 2020’nin sonlarında Çin’de piyasaya sürüldü ve telefon 8 Şubat 2021’de küresel pazarlara geldi.

Xiaomi 12 serisi; Xiaomi 12X, Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro olmak üzere üç cihazdan oluşur. Temel ve Pro modelleri Snapdragon 8 Gen 1 SoC tarafından desteklenirken, 12X bir Snapdragon 870 işlemciye sahip. Pro varyantı, QHD+ ekran, 120W şarj ve daha esnek bir arka kamera sistemi (50MP ana, 50MP ultra geniş, 50MP 2X telefoto) ile gelen, açıkça en yetenekli modeldir.

Telefonlar sırasıyla 3199 yuan, 3699 yuan ve 4699 yuan fiyatlarıyla Çin’de satılıyor. Ancak Çin dışındaki çoğu pazara geldiklerinde önemli bir fiyat artışı bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER