Teknoloji

Xiaomi 12 serisinin küresel tanıtımı için yeni tarih iddiası

xiaomi 12 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi MWC 2022’de ön plana çıkmamış ve Poco markasıyla boy göstermeyi seçmişti. Şirketin sessizliği pek uzun sürmeyecek gibi görünüyor. Xiaomi 12, 12 Pro ve 12X modellerinin küresel tanıtımının yakında gerçekleştirileceği söyleniyor.

Şirketin 15 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikle Xiaomi 12 serisini küresel sahneye çıkaracağı iddia ediliyor. Şirketin serinin tüm üyelerini her bölgede piyasaya çıkarmayabileceği konuşulanlar arasında yer alıyor. Etkinlikte Xiaomi 12 mini, Lite ve Ultra modellerinin birinin ya da hepsinin tanıtılmasının da muhtemel olduğu belirtiliyor.

Xiaomi’nin pazarlama kampanyasında kamera özellikleri üstüne odaklanacağı ve etkinlikte “Master every scene” (Her sahneyi mükemmelleştir) sloganının kullanılacağı söyleniyor. Xiaomi 12 serisinin mevcut üç üyesinde de 50 megapiksel ana kamera bulunuyor. Ancak Pro versiyonda daha büyük bir sensör mevcut. Xiaomi 12 Pro’da ultra geniş açılı ve telefoto kameralarda da 50 megapiksel sensörler bulunuyor. Diğer iki model ise 13 megapiksel ultra geniş açılı ve 5 megapiksel tele makro kameralar taşıyor.

Xiaomi 12 ve 12 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunuyor. Avrupa’da çıkacak modellerin de aynı işlemciyi taşımasına kesin gözüyle bakılıyor. Xiaomi 12X ise Snapdragon 870 işlemciyle geliyor.

Dedikodulara göre, Xiaomi 12 Pro Avrupa’da 1000 ila 1200 avro arasında bir ücret karşılığında satılacak. Xiaomi 12’nin fiyatı ise 800 ila 900 avro arasında olacak. Xiaomi 12X’in Avrupa satış fiyatının ise 600 ila 70 avro arasında olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER