Teknoloji

Xiaomi 12’nin özellikleri için yeni sızıntı

xiaomi 12

Snapdragon 888, geçtiğimiz yıl Qualcomm Tech Summit’te duyurulmuştu. Qualcomm’un teknoloji etkinliği bu yıl 30 Kasım’da başlayacak. Snapdragon 888’in takipçisinin de etkinliğin ilk gününde resmiyet kazanması bekleniyor. Snapdragon 898 adını taşıyacağı söylenen bu işlemcinin kullanıldığı ilk cihazlardan birinin Xiaomi 12 olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi 12’nin 2021 sona ermeden resmen gözler önüne çıkması bekleniyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’a göre, akıllı telefon 100W hızlı şarj desteğiyle gelecek. Xiaomi daha önce Mi 10 Ultra ve Mi 11T Pro gibi modellerde 120W şarj desteği sunmuştu.

Xiaomi 12’de periskop lens ve yüksek kaliteli ultra geniş açılı lens bulunması beklenmiyor. Akıllı telefonda geçtiğimiz yılki modele kıyasla daha gelişmiş bir ana kameranın bulunacağı söyleniyor. Bu ana kameranın 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstüne geliştirileceği belirtiliyor.

Telefonun ince kasasına rağmen büyük bir pil taşıyacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Ekran gövde oranının daha yüksek olacağı söylenen telefonda ön kamera deliğinin de küçültülmesi bekleniyor.

Xiaomi 12 Pro modelinde ise üç adet 50 megapiksel kameranın bulunabileceği iddia edilmişti. Ancak bu iddia ağustos ayında gündeme gelmişti. Dolayısıyla bu planda da değişiklik olabileceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER