Teknoloji

Xiaomi 12 mini iPhone 13 mini’ye rakip olabilir

xiaomi 12 mini

Xiaomi 12 serisi aralık ayında gözler önüne çıkmıştı. Seride hâlihazırda Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12X olmak üzere üç model bulunuyor. Yeni bir sızıntıya göre, seriye yakında Xiaomi 12 mini adını taşıyan bir cihaz daha eklenecek.

İddiayı gündeme getiren “@Shadow_Leak” rumuzlu Twitter kullanıcısı, cihaza ait olduğunu söylediği bir görseli de paylaştı. Görselde telefonun arkasında üç kameranın olduğu görülüyor. Bu kameralar dikey şekilde sıralanıyor. Kameraların hemen yanında LED flaş yer alıyor. Arka kenarda Xiaomi logosunu görmek de mümkün.

Xiaomi 12 mini’nin duyurusunun Xiaomi 12 serisinin küresel lansmanında yapılabileceği söyleniyor. Ancak şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Üç kameralı telefonun hızlı bileşenlere sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor. 6 inç AMOLED ekran da Xiaomi 12 mini’nin özellikler listesinde sayılıyor.

Apple’ın Çin’de akıllı telefon pazarında zirveye çıktığına dair iddialar bir süre önce gündeme gelmişti. Xiaomi 12 mini ile Xiaomi’nin iPhone 13 mini‘ye meydan okuyup ana vatanında zirveyi yeniden ele geçirmeyi hedeflediği söylenebilir. Bu iddianın doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER