Teknoloji

Xiaomi 12 Lite resmi kayıtlarda görüldü

xiaomi 12 lite

Xiaomi 12 serisinin ilk üyelerinin duyurulmasının üstünden üç ay geçse de, seri hâlâ tamamlanmış değil. Xiaomi 12 Ultra ve Lite modelleri hâlâ bekleniyor. Ancak ABD Federal İletişim Komisyonu’nun kayıtları, 12 Lite’ın yakında resmiyet kazanabileceğini gösteriyor. Bu noktada telefonun Endonezya’dan ve Avrasya Ekonomik Komisyonu’ndan da onay aldığını belirtmekte fayda var.

Akıllı telefon 2203129G model numarasıyla Geekbench’in benchmark testinden de geçmişti. Test sonucu telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 778G işlemcinin olduğunu göstermişti. 8 GB RAM ve Android 12 de test sonucunun gösterdikleri arasında yer alıyordu. FCC kayıtları da MIUI 13 kullanıcı arayüzünün varlığını doğruluyor.

Kayıtlarda üç farklı bellek seçeneği görülüyor. Bunlar 6 GB RAM/128 GB depolama alanı, 8 GB RAM/128 GB depolama alanı ve 8 GB RAM/256 GB depolama alanı olarak sıralanıyor. Çift SIM desteğinin varlığı belirtilse de, microSD kart desteği konusunda net bir ifade yer almıyor. Xiaomi 12 serisinin mevcut üyelerinde microSD kart desteği olmadığını hatırlatmakta fayda var.

xiaomi 12 liteGeçmiş sızıntılara göre, Xiaomi 12 Lite 6.55 inç OLED ekranla gelecek. Akıllı telefonun üçlü kamera sisteminde ana kamera görevini 64 megapiksel ISOCELL GW3 sensör üstlenecek. Ultra geniş açılı kamera ve makro kamera sistemi tamamlayacak.

İLGİLİ HABERLER