Teknoloji

Xiaomi 12 için yeni ekran ve kamera paylaşımları

xiaomi 12

Xiaomi 12 serisi 28 Aralık’ta gözler önüne çıkacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken, Xiaomi’den serinin üyeleriyle ilgili yeni paylaşımlar geliyor. Şirketin son paylaşımına göre, standart Xiaomi 12’de 6.28 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak. Bunun Xiaomi 11’in 6.81 inç ekranından bariz şekilde küçük olduğunu belirtmek gerekiyor.

Xiaomi’den yapılan bir diğer paylaşım ise hem Xiaomi 12’nin hem de Pro versiyonunun akıllı telefon ekranlarını inceleyip notlandıran DisplayMate’ten en yüksek not olan A+’yı aldığını gösteriyor. Şirket telefonlarının 15 alanda DisplayMate’in rekorlarını kırdığının da altını çiziyor. Çinli üreticinin vurguladığı bir diğer nokta ise, 69.9 mm. genişliğindeki Xiaomi 12’nin tek elle kolaylıkla kullanılabilmesi oluyor.

Xiaomi yeni telefonlarının kamera özellikleri konusunda da bilgiler paylaşıyor. Şirket kamera algoritmalarının iyileştirilmesi için iki yıldır Ar-Ge çalışmaları yapıldığının altını çizerken, yeni bir paylaşım da gece çekimleri de dahil olmak üzere her alanda daha hızlı görüntü işlemesi yapılacağını gösteriyor.

Şirketten yapılan bir diğer paylaşım ise yeni telefonlarda yenilenmiş bir pasif soğutma sisteminin bulunacağını gösteriyor. Xiaomi, Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyi soğuk tutmaya yetecek kadar büyük bir buhar çemberini cihaza yerleştirdiğinin altını çiziyor.

Xiaomi 12 serisi hakkında önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek tanıtım öncesinde yeni paylaşımların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER