Teknoloji

Xiaomi 12 dünyaya açılmaya hazırlanıyor

xiaomi 12
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi 12 ve 12 Pro geçtiğimiz ay Çin’de gözler önüne çıkmıştı. Bu akıllı telefonların önümüzdeki dönemde dünyaya açılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yeni bir sızıntı, Xiaomi 12’nin küresel versiyonuyla ilgili fikir edinmeyi sağlıyor.

Xiaomi 12’nin küresel versiyonu için hazırlanan bir prototip Geekbench’in benchmark testinden geçti. Benchmark testinin sonuçları, Xiaomi 12’yle ilgili önemli detayları görmeyi sağlıyor.

Xiaomi 12’nin küresel versiyonunun da kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunacak. Ana kart kısmında geçen “taro” ifadesi Snapdragon 8 Gen 1’i temsil ediyor. Bu işlemciye eşlik eden bellek kapasitesi ise 8 GB olarak görülüyor. Xiaomi’nin Çin’de yaptığı gibi 12 GB RAM seçeneği sunup sunmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Testten geçen prototipin Android 12 ile çalışması, akıllı telefonun küresel versiyonunun MIUI 13 kullanıcı arayüzüyle geleceğini gösteriyor. Geekbench’in veri tabanına giren 2201123G model numaralı cihaz, daha önce Endonezya’da da sertifika almıştı. Telefonun Pro versiyonunun da 2201122G model numarasıyla Çin dışına açılacağını belirtmekte fayda var.

Xiaomi 12 serisinin bir üyesi ise hâlâ gözler önüne çıkmış değil. Xiaomi 12’nin Ultra versiyonunun da 2022’nin ilk çeyreğinde tanıtılması bekleniyor. Ancak Çinli şirketten henüz bu konuda bir işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER